Sistem partileri, sermaye ile kol kola PKK'yı meclis'e soktu

7 Haziran seçimlerinde tartışmasız en çok konuşulan konu HDP'nin barajı aşıp Meclis'e girmesi oldu. Peki, bu durum "HDP'nin zaferi mi?" Yoksa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeleriyle "demokrasi kazancı mı?" İşte, sistem partilerinin sermaye ile el ele verip emperyalizm projesi olan HDP'yi Meclis'e taşıma serüveni...

Sistem partileri, sermaye ile kol kola PKK'yı meclis'e soktu

Önce o projeyi hayata geçirdiler, sonra da Meclis'e taşıdılar. Sistem partileri HDP'yi meclise sokma çabalarına omuz verse de projenin asıl sahibi emperyalizm...

HDP projesini hayata geçirme planları, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da MİT heyetiyle görüşmelerinde yapılmıştı. Görüşme tutanaklarına geçen bilgilere göre, Öcalan MİT heyetine bölünme açılımını sürdürmek için "kapsayıcı sol parti" önerisi yapıyordu. 14 Nisan 2013 tarihli tutanaklara göre Öcalan, MİT'e kabul ettirdiği bu öneriyi, kendisiyle görüşmeye giden milletvekillerine "Heyetle görüştüm sol olmadan bu iş olmaz. Onlar da ikna olmuş durumdalar. Yani onların güvenliğini de ben burada düşünüyorum, ben sağlıyorum." sözleriyle anlatıyordu.

Öcalan'ın dediği oldu, "Halkların Demokratik Kongresi" adıyla faaliyet gösteren oluşum "HDP" olarak partileşti. HDP, 7 Haziran seçimlerine parti olarak girme kararı aldı.

Projenin açıkça duyurulmasından sonra yoğun bir propaganda dönemi başladı. Sermaye medyası, HDP lehine canlı yayınlarla, tartışma programları ve reklamlarla bilinç altına "barış" yalanını üfledi. HDP, PKK'dan bağımsız gibi gösterildi. Amerika ve Avrupa'da lobi destekli bir çok gazete ve televizyon HDP'ye desteklerini açıkça belirtti. Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş bir anda "karizmatik ve olgun lider" pozuna büründürüldü.

Sistem partileri de kimi zaman örtülü kimi zaman açıktan destek verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim meydanlarında HDP'yi hedef alarak AKP karşıtlarını oyları HDP'ye itti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu rolünü, "demokrasi" söylemi üzerinden kurdu. HDP'nin barajı geçmesini istediğini neredeyse her konuşmasında dile getirdi.

# chp # pkk # mhp # AKP # sistem partileri