5+1 Kıbrıs Konferansı ikinci gününde

5+1 gayriresmi Kıbrıs görüşmeleri, Cenevre'de devam ediyor. Görüşmelerin ilk gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Türk ve Rum heyetleriyle ayrı ayrı bir araya geldi. Cenevre'de kritik toplantı bugün yapıldı; taraflar ve garantör ülkelerin temsilcileri, konferansta buluştu.

5+1 Kıbrıs Konferansı ikinci gününde

Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğinde İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan 5+1 gayri resmi Kıbrıs görüşmeleri, 2. Gününe girdi. Görüşmelere, Kıbrıs'taki taraflar ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’den heyetler katılıyor.

Görüşmelerin ilk gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonyo Guterres, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis ile ayrı ayrı bir araya geldi.

Guterres ile görüşmesinin “verimli” geçtiğini belirten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, "İki egemenliğe dayalı bir çözüm modeli istediğimizi iyi niyetli olarak anlattık.” dedi.

İkili görüşmelerin ardından heyetler, Guterres'in onurlarına verdiği resepsiyonda buluştu.

Gayrı resmi toplantıların ikinci gününde, tarafların ve garantör ülkelerin katılımıyla konferans düzenleniyor.. Kıbrıs'ta yeni bir müzakere sürecinin başlatılabilmesi için ortak zemin aranacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ada'da egemen eşitlik temelinde iki devletli çözüm çağrısıyla masaya oturdu. Rum tarafı ise, 53 yılda hiçbir çözüme fayda sağlamayan federasyon modelinde ısrarcı…

Gayri resmi görüşmelere, Türk ve Rum tarafı liderler düzeyinde, garantör ülkeler ise dışişleri bakanları seviyesinde katılıyor. Türkiye heyetine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlık ediyor.

# türk # Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Kıbrıs # ada # kıbrıs konferansı # KKTC Türkiye # guterres # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # Cenevre # Rum # KKTC Ersin Tatar # Nikos Anastasiadis Ersin Tatar # iki devletli çözüm # Kıbrıs iki devletli çözüm # Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar # cenevre kıbrıs konferansı