Twitter yeniden mi kapanıyor!

Meclis anayasa komisyonu Başkanı Burhan kuzu Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararının "külliyen yanlış olduğunu ve yanlıştan dönülmesi gerektiğini" söyledi. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da iç hukuk yolları tüketilmeden Anayasa Mahkemesi'nin karar vermesinin yanlış olduğu belirtildi.

Twitter yeniden mi kapanıyor!

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru üzerine twitter yasağını kaldıran kararına karşı AKP harekete geçti.

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Anayasa Mahmesi kararının bireysel başvuru üzerine alındığı için TİB'in twitter'ı yeniden kapatabileceğini söyledi.

Burhan Kuzu "Anayasa Mahkemesi kararından dönülmesi gerekir" dedi.

Adalet Bakanlı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin bireysel karar üzerine karar verebilmesi için bütün iç hukuk yollarının tüketilmesi gerektiği vurgulandı.

"Anayasa Mahkemesine başvurabilir. İhlale neden olduğu ileri sürülen işlem, eylem ya da ihmal için kanunda öngörülmüş idari ve yargısal başvuru yollarının tamamının bireysel başvuru yapılmadan önce tüketilmiş olması gerekir. Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlarda inceleme yapamaz"

Hukuk çevrelerinden yapıla yorumlar ise Adalet Bakanlığı'nın görüşünü çürütüyor. Hukukçulara göre de "ihlal"in ağır olduğu ve "ivedilikle" giderilmesinin zorunlu olduğu hallerde Anayasa Mahkemesi'nde bireysel başvuruya gitmek mümkün. AİHM kurallarına göre de "iç hukuk yolları tüketilmeden" belli durumlarda AİHM'ye başvurulabiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# twitter # Anaysa Mahkemesi