Yemen'deki Türkler tahliye edildi

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'den savaş gemilerini de devreye soktu. Aden Körfezi'nde konuşlanan savaş gemileri Husilere ait noktaları hedef aldı. 2 haftalık saldırılarda şimdiye kadar 519 kişi öldü, bin 700 kişi de yaralandı. Ülkedeki 55 Türk de bir savaş gemisiyle tahliye edildi.

Yemen'deki Türkler tahliye edildi

Yemen'e hava saldırısı başlatan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon devletleri şimdi de savaş gemilerini devreye soktu. Aden Körfezi'nde bekletilen savaş gemileri, Husilere ait hedefleri bombaladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, savaş gemilerinin hedefi Uluslararası Aden Havalimanı yakınlarında konuşlanan Husilere ait askeri noktalardı. Bombalamanın ardından bölgeden dumanlar yükselirken can kaybı olup olmadığına dair kesin bir bilgi verilmedi.

Yemen'deki Babu'l-Mendeb boğazında yer alan Husilerin kontrolü altındaki Meyyun Adası'na da hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda, Husilerin adaya yerleştirdikleri uçaksavarlar hedef alındı.

Öte yandan Yemen'deki 55 Türk, TCG Büyükada Fırkateyni ile tahliye edildi. Dışişleri Bakanlığı, Türklerin önce Cibuti’ye oradan da hava yolu ile Türkiye'ye ulaştırılacağını açıkladı. Rusya ve Hindistan da vatandaşlarını tahliye etmek için uçak gönderdi.

2 haftalık saldırının bilançosu da ortaya çıktı. Saldırılarda şimdiye kadar aralarında sivil ve çocukların da bulunduğu 519 kişi hayatını kaybetti. Bin 700 kişi yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

# Yemen # Türkler # tahliye edildi