TUSKON ve Dink davası görüldü

İstanbul'da FETÖ'ye yönelik başlatılan iki ayrı davada sanıklar hakim karşısına çıktı. İş dünyası yapılanması olan TUSKON davasında savunma yapan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Hrant Dink suikastı davasındaysa o dönem Trabzon'da görev yapan jandarma personeli ifade verdi.

TUSKON ve Dink davası görüldü

İstanbul'da FETÖ üyesi sanıklar hakkında başaltılan iki ayrı davanın yeni duruşmaları yapıldı.

21'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı TUSKON davasının 7 duruşması Silivri'de görüldü.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da arasında bulunduğu tutuklu sanıklar hakim karşısına çıktı.

Mahkemede ifade veren işadamı Mehmet Zenginer, FETÖ üyesi suçlamasını kabul etmedi. Zenginer, TUSKON genel kurulunda hükümetin hedef alındığı konuşmayı da salonda bulunan herkesin alkışladığını savundu.

Çağlayan Adliyesi'ndeyse Hrant Dink suikasti davası görülmeye devam etti.

FETÖ elebaşı Gülen, firari Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in de arasında olduğu 85 sanığın yargılandığı davada suikastte ihmali olduğu belirtilen jandarma görevilileri sorgulandı.

O isimlerden biri de dönemin Trabzon Jandarma görevlisi tutuksuz sanık Ergün Yorulmaz'dı. Mahkemede savunma veren Yorulmaz, Dink suikastının yapıldığı yerde önceden keşif yaptıkları iddiasını kabul etmedi.

ulusal.com.tr

# istanbul # fetö # TUSKON