İmralı'ya gittiler

BDP ve HDP'den oluşan 3 kişilik heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitti. Görüşmede İşçi Partisi'nin yayınladığı sorgu görüntülerinin Abdullah Öcalan'a sorulması bekleniyor.

İmralı'ya gittiler

BDP ve HDP milletvekillerinden oluşan 3 kişilik heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya gitti.

Heyette, BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder yer aldı.

Görüşmenin ana gündeminin ise İşçi Partisi tarafından kamuoyuna açıklanan Öcalan'ın sorgu görüntüleri olması bekleniyor.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İmralı ziyaretinde Öcalan'ın görüntüleri değerlendireceğini söylemişti.

Heyetin görüşme sonrası basın açıklaması yapması bekleniyor.

Öte yandan İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşecek gazetecilerin isimleri de konuşulmaya başladı. Meclis kulislerine göre hükümetin önerdiği üç ismin Hürriyet Gazetesi Ankara eski temsilcisi Metehan Demir, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ve Haber Türk Gazetesi Köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca olduğu iddia edildi.

Öcalan’ın ise bu isimlerin dışında bir de televizyoncu istediği öne sürülüyor. Gazetecilerin yanı sıra "Akil İnsanlar" heyetinden birkaç isimin de İmralı’ya gitmesi bekleniyor. Hükümetin gazetecilerin Öcalan'la görüşme trafiğini seçim sonrasına bırakma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # hasan basri özbey # abdullah öcalan # Sırrı Süreyya Önder # İmralı # pervin buldan # sorgu görüntüleri # idris baluken