ABD'den Menbiç açıklaması

Amerika'dan Menbiç'teki uzlaşıya ilişkin açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, "Münbiç yol haritasını uygulamaya hazırız." dedi.

Amerika, mutabakata varılan "Münbiç'teki yol haritasını" uygulamaya hazır olduğunu açıkladı. Plan için iki ülke heyetleri bu hafta Almanya'da bir araya gelecek.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Pentagon'da basın mensupları ile bir araya geldi. Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye ve Amerika arasında Suriye'nin kuzeyindeki uzlaşıyı değerlendirdi.

"Menbiç'teki yol haritasının ne zaman uygulamaya başlanacağına" ilişkin soru üzerine Mattis, ABD'nin Menbiç'te Türk-Amerikan askeri iş birliğine hazır olduğunu belirtti.

İki ülke Dışişleri Bakanları geçtiğimiz hafta Menbiç'te iş birliği yapma konusunu görüşmüştü. Amerikan Savunma Bakanı Mattis de bu görüşmeyi hatırlattı. "Ön cephede bu iş birliğine hazırız. Bu da birbirimizin nerede olduğunu bilmekle başlıyor." dedi.

Öncelikli olarak sınırın iki tarafında devriyelere başlanacağını söyleyen Mattis, daha sonra ise Menbiç'te ortak devriyelerin olabileceğini ifade etti.

ulusal.com.tr

# abd # açıklama # menbic # Mattis