Barzani'nin kanalı: TSK stratejik bölgelere yerleşti

Barzani'nin Rudaw kanalı, TSK'nın, daha önce PKK’nin kontrolünde olan Irak'ın kuzeyindeki bazı stratejik bölgelere yerleştiğini duyurdu. Kandil'e yönelik hava harekatında PKK'nın üst düzey bir isminin de öldürüldüğünü bildirdi

Barzani'nin kanalı: TSK stratejik bölgelere yerleşti

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) merkezli yayın yapan Rudaw, Erbil’in Soran ilçesindeki kaynaklara mikrofon uzattı. Soran'lı vatandaş, “TSK, Kürdistan Bölgesi’nde 30 km kadar ilerledi. Askerler Del Dağı ve Rojhılat sınırındaki Avdel Kovi Dağı arasındaki stratejik bölgeye konuşlanmış” dedi.

Avdel Kovi Dağı’ndan Kandil Dağı’na kadar olan mesafenin kuş bakışı ile 50 km olduğu belirtildi.

Başka bir kaynak, “Askerlerin helikopterlerle Şekif Dağı’na çıktığı söyleniyor. Eğer TSK bu dağı almışsa Hakurk ve Hinere’de denetimlerine girer. Ama Hakurk şu anda TSK’nın elinde değil. TSK, dağları aralıksız bir şekilde bombalıyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bölgedeki kaynakların, bombardımanlarda PKK’lı bir yöneticinin öldürüldüğünü ancak isminin açıklanmadığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Haziran’da yaptığı açıklamada, Kandil'deki operasyonda PKK’nin önemli toplantı alanlarının vurulduğunu söylemişti.

Türk ordusu, geçen haftadan bu yana Kandilve çevresindeki terör yuvalarını hedef alıyor. Bölgedeki gazeteciler, Irak'ın kuzeyinde ilerleyen Türk askerinin Kandil'e doğru yaklaştığını bildiriyor.

TSK, bugün sabah yaptığı açıklamada Kandil'e düzenlenen hava harekatında 10 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

# pkk # tsk # barzani # rudaw