Amerika 7 Temmuz'dan bu yana hâlâ atayamadı

Amerika, Ankara'ya hala büyükelçi atayamadı. Çözüm olarak eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u maslahatgüzar olarak atadı.

Amerika 7 Temmuz'dan bu yana hâlâ atayamadı

Amerika'nın AnkaraBüyükelçisi Francis Ricciardone'nin görev süresi 7 Temmuz'da sona erdi. Ancak, Amerika, hala bir elçi ataması yapamadı, bunun yerine eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilsonmaslahatgüzar olarak Ankara'da görevlendirdi.

Elçi atamaları Senato'nun onayına takıldı. 50'yi aşkın büyükelçi adayı, hala onay bekliyor.

Amerika Dışişleri Bakanlğıı süreci hızlandırmak için Senato'ya çağrı yaptı. Bakanalık Sözcüsü Marie Harf, "Türkiye gibi ülkelerde büyükelçilere ihtiyacımız var" diyerek, John Bass'ın Ankara büyükelçisi olması için Senato'dan onay istedi.

Harf, "Türkiye büyükelçiliği gibi kritik öneme sahip bir pozisyonda uzun süre boşluk oluşması ihtimaliyle karşı karşıyayız" dedi ve Türkiye-Amerika ilişkilerinin önemini vurguladı.

İki ülke ilişkileriyle ilgili Beyaz Saray'dan da açıklama geldi. Obama-Erdoğan görüşmesinin içeriğini bildiren Beyaz Saray, "Obama ve Erdoğan anti-semitizm ‘belasıyla mücadele etmenin önemi hakkında konuştu” ifadelerini kullandı. Açıklama, Obama İsrail konusunda Erdoğan'ı uyardı şeklinde yorumlandı.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # büyükelçi # erdoğan # ankara # Obama # marie harf # maslahatgüzar