Mursi hakkında son dakika gelişmesi: İdam

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkındaki idam cezası onandı. Casuslukla suçlandığı davada müebbet hapse mahkum edilen Mursi hakkında cezaevi baskını davasında verilen idam cezası onandı. Karara en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi

Mursi hakkında son dakika gelişmesi: İdam

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Mursi'ye bir müebbet bir de idam cezası verildi.

Mısır Mahkemesi, idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen Mursi ve 121 İhvan yöneticisi hakkındaki kesin kararını açıkladı.

Hakkında iki idam kararı bulunan Mursi için mahkeme, bir idam kararını ömür boyu hapis cezasına çevirirken diğer idam kararını onadı. Mahkeme İhvan liderlerinden Muhammed Bedii ve 15 kişi hakkında da aynı cezayı verdi. Mısır yasalarına göre ömür boyu hapis cezası alan bir kişi 25 yıl hapis yatıyor.

Mahkeme üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati'yi ise idam cezasına çarptırdı. Gıyabında yargılanan 13 kişi de idam cezasına çarptırıldı. İdam kararlarına temyiz yolu açık.

Başbakan Davutoğlu müebbet hapis kararı açıklandığı sırada partisinin grup toplantısında konuşuyordu. Kararı ilk değerlendiren de o oldu.

Mursi hakkında verilen idam cezasına en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Ak Saray'dan yapılan açıklamada "Bu kararlar hukukun temel hak ve özgürlüklerinin katledilmesidir. İdam kararlarının geri alınması için uluslararası toplum harekete geçmeli" denildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Mursi’yle beraber 106 kişiye verilen idam cezalarının onanması şiddetle kınandı.

ulusalkanal.com.tr

# mısır # mursi