İsrail, Türkiye’yi UCM'ye şikayet etti

Filistin'i bir haftadır kana bulayan İsrail, Türkiye'yi Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etti. İsrail Hukuk Merkezi adlı hukuk firması, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nda savaş suçu işlediğini öne sürdü.

İsrail, Türkiye’yi UCM'ye şikayet etti

Filistin'i Müslümanların kutsal ayı Ramazan'da kana bulayan İsrail, Türkiye'yi Kıbrıs'ta savaş suçu işlediği gerekçesiyle Ulsulararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet etti.

Başvuru, İsrail'de faaliyet gösteren İsrail Hukuk Merkezi adlı hukuk firmasından geldi. Zamanlama da oldukça dikkat çekti. Başvuru, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 40'ıncı yıldönümne sayılı günler kala yapıldı.

Şikayette, Türkiye tarihinin yüz aklarından 20 Temmuz 1974 tarihli Kıbrıs Barış Harekatı "modern zamanların en küstah yerleşim teşebbüsü" olarak tanımlandı.

İsrail Hukuk Merkezi, Türkiye'yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki nüfusu arttırmakla da suçladı. Başvuruda,"1996 yılında Kıbrıs'ın Türk kesiminde yaklaşık 50 bin Türk vatandaşı yaşıyordu. O zamandan beri Türkiye'nin saldırgan politikalarıyla yerleşimcilerin sayısı 100 bin civarında arttı. Bu sayı şimdiki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nüfusunun yarısını ifade ediyor" denildi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # israil # filistin # Kıbrıs # ucm