Perinçek'ten Rasih Nuri İleri'ye anlamlı ziyaret

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Türkiye Sosyalist hareketinin en kıdemli temsilerinden Rasih Nuri İleri’yi evinde ziyaret etti. Rasih Nuri İleri, Ergenekon davasının ilk başladığı dönemlerde, "Silivri'ye gidemeyecek kadar yaşlıyım, ama Doğu'yu özgür görmeden ölmeyeceğim" sözü vermişti. Perinçek İleri'nin bu isteğini yerine getirdi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Türkiye sosyalist hareketinin en kıdemli temsilcisi Rasih Nuri İleri’yi evinde ziyaret etti.

96 yaşındaki Rasih Nuri İleri, Ergenekon davasında tutuklanan Perinçek'e söz vermiş, "Doğu’yu özgür olarak görmeden ölmeyeceğim” demişti.

Perinçek, Türkiye sosyalist hareketinin yaşayan en eski isimlerinden biir olan İleri’yi evinde ziyaret etti, onun isteğini gerçekleştirdi.

Doğu Perinçek ve Rasih Nuri İleri arasında, Türkiye’nin güncel sorunları, sosyalist hareketin önündeki görevler üzerine sıcak bir sohbet yaşandı.

Sohbetin en can alıcı başlıkları, Atatürk, Lenin ve Cumhuriyet konuları oldu.

Perinçek Rasih Nuri İleri'ye devrim sözü verdi.

Görüşmede Rasih Nuri İleri konuklarına Atatürk ve Komünizm adlı kitabının genişletilmiş yeni baskısını hediye etti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arslan Kılıç'ın da katıldığı ziyaret, bir kez daha görüşme sözü verilerek son buldu.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # ziyaret # rasih nuri ileri