Büyükelçilerin 'Kavala' çağrısının arkasında Biden çıktı

10 büyükelçinin 'Kavala' çağrısının perde arkasında ABD Başkanı Joe Biden çıktı. Amerikan New York Times gazetesinde yer alan haberde büyükelçilerin Kavala bildirisinde itici gücün Biden olduğu vurgulandı.

Büyükelçilerin 'Kavala' çağrısının arkasında Biden çıktı

10 büyükelçinin 'Kavala' çağrısının arkasından ABD Başkanı Biden çıktı. Amerikan New Yok Times gazetesi, büyükelçilerin arkasındaki itici gücün Joe Biden olduğunu yazdı.

Carlotta Gall imzalı haberde, ''Kavala çağrısı, başkanın insan hakları ihlallerinden sorumlu ülkeleri açıkça işaret etme yönündeki yaklaşımının bir yansıması' ifadeleri kullanıldı.

ABD'nin başını çektiği Avrupa ülkeleri, casusluk ve darbeye teşebbüsten yargılanan Sorosçu Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebiyle Dışişleri Bakanlığı'na mektup göndermişti. Büyükelçiler, dışişlerine çağrılarak uyarılmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ''Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz'' diyerek, söz konusu büyükelçilerin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi için talimat verdiğini açıklamıştı.

''İnsan hakları'' kisvesi altında Türkiye'nin iç işleriyle ilgili konularda görüş bildiren Joe Biden, sözde Ermeni Soykırımını tanıyan ilk ABD başkanı olarak da tarihe geçmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ayki ABD ziyareti dönüşünde, ABD ile ilişkileri ''hayra alamet değil'' sözleriyle tanımlamış, ''Biden'la iyi başlamadık'' ifadelerini kullanmıştı. Biden yönetimindeki ABD'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye eskisinden daha çok destek verdiğini belirten Erdoğan, ''sabrımız taştı, bunu seyirci kalacak değiliz'' demişti.

# abd # amerika # erdoğan # pkk # YPG # büyükelçi # New York Times # Biden # Kavala # osman kavala