Denizkurdu-2019 Tatbikatı devam ediyor

Anadolu'yu çevreleyen üç denizde eş zamanlı başlatılan Denizkurdu-2019 tatbikatı sürüyor. Planlanan senaryolar başarıyla icra ediliyor. Bu kez bir deprem senaryosu yapıldı. Doğu Akdeniz bölümünde şiddetli bir deprem meydana geldi. "Haki" ülkesine, "Mavi" ülkesinden yardım ve arama kurtarma ekibi gönderildi.

Üç denizde dosta güven düşmana korku veren tatbikat sürüyor. Denizkurdu-2019'un her evresi başarı ile icra ediliyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın sevk ve idare ettiği, tatbikatın son senaryosunda afet konusu işlendi. Doğu Akdeniz bölümünde, şiddetli deprem sonrası bir ülkeye arama ve kurtarma ekibinin sevk edilmesi eğitimi yapıldı.

Senaryo gereği, depremin olduğu "Haki" ülkesine, "Mavi" ülkesinden yardım gönderildi. Arama kurtarma faaliyetlerine destek olundu.

"Haki" ülkesinin tüm ulaşım ve iletişim altyapısı depremden olumsuz etkilendi. "Mavi" ülkesinden personel ve malzemeler kara yoluyla ulaştırılamadı. Devreye TCG İskenderun Gemisi girdi.

Ekipler, Mersin Limanında bulunan TCG İskenderun Gemisi'ne transfer edildi. Ana görev fonksiyonu lojistik nakliyat ve destek olan TCG İskenderun Gemisi, daha sonra limandan ayrıldı.

Tatbikatın diğer safhasında, Mersin Limanından ayrılan gemi Hatay'daki İskenderun Limanına gidecek. Araç ve personel gemiden tahliye edilecek. Senaryo gereği enkaz altında kalanlar için arama kurtarma ve enkaz kaldırma tatbikatı yapılacak.

ulusal.com.tr

# Deniz Kuvvetleri Komutanlığı