İstanbul Otogarı'nda önlenen katliamın yeni detayları ortaya çıktı

28 Nisan'da İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 5 kilogram ağırlığında 6 plastik patlayıcı madde ele geçirildi. Olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul Otogarı'nda önlenen katliamın yeni detayları ortaya çıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 28 Nisan'da otogarda 5 kilogram ağırlığında 6 plastik patlayıcının ele geçirilmişti. Konuya ilişkin olay yerinde yakalanan R.A. (25) ve İ.Z. (27) ile daha sonra yakalanan Y.S'nin (39) emniyetteki işlemleri sürüyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya ilişkin çok yönlü soruşturma yürütüyor.

Otogar ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan polis, İ.Z. ve Y.S'nin otogarda buluştuklarını ve hedef şaşırtmak için kıyafetlerini birbirleriyle değiştirdiklerini tespit etti.

Görüntülerde, şüphelilerden İ.Z'nin 28 Nisan 14.21 sıralarında otogardaki 37 numaralı perona giriş yaparken telefonla konuştuğu, diğer şüpheli Y.S'nin 14.31 sıralarında aynı perona giriş yaptığı görülüyor.

Peron içerisinde yaklaşık olarak 5 dakika bulunan şüphelilerin, 14.36 sıralarında kıyafetlerini birbirleriyle değiştirdikten sonra perondan çıkıp ters istikamete gittikleri görülüyor.

Öte yandan gözaltına bulunan Y.S'nin daha önceden uyuşturucu madde ticaretinden cezaevinde kaldığı, R.A. ve İ.Z'nin ise bir tekstil firmasında çalıştıkları öğrenildi.

# istanbul # terör # 15 temmuz # terörle mücadele # katliam # bomba # patlayıcı # İstanbul Otogarı # otogar