Dünya başkentlerinde ışıklar söndü

İklim sorunlarına dikkat çekmek için dünya başkentlerinde ışıklar bir saatliğine söndürüldü. Dünya Doğayı Doruma Vakfınca, her yıl düzenlenen dünya saati etkinliğine, Türkiye, Rusya, İtalya, Gürcistan Ve Kazakistan destek verdi.

Dünya başkentlerinde ışıklar söndü

DünyaDoğayı Koruma Vakfının, doğal yaşamın yok oluşuna ve iklim krizine dikkat çekmek için her yıl düzenlediği ''Dünya Saati'' etkinliğinin bu yılki teması, ''doğa ve insan için dayanışma'' oldu.

Etkinlik kapsamında Ankara’da Atakule`nin ışıkları, 20.30-21.30 saatleri arasında kapatıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin Sarayı, hükümet ve parlamento binaları da dahil 2 binden fazla yapının ışıkları 1 saatliğine söndürüldü.

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda başta olmak üzere yaklaşık 150 bina iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla karanlığa büründü.

Gürcistan da etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da destek verdi. Tiflis`te Hükümet binalarının ışıkları 1 saatliğine söndürüldü.

İtalya’nın başkenti Roma’da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Saraylarının ışıkları kapatıldı, tarihi Kolezyum`un sadece sarı ışıkları söndürüldü. Ayrıca Verona ve Floransa kentlerindeki tarihi yapılar da karanlığa büründü.

# türkiye # rusya # cumhurbaşkanlığı # dünya # insan # parlamento # italya # kazakistan # doğa # Gürcistan # saray # Dünya Saati # kolezyum # doğayı koruma