Chambao İstanbul'da

Dünyaca ünlü Flamenko Chill müziğinin öncüsü Chambao, İstanbullu müzik severlerle buluştu. Doğa için yaptıkları çalışmalarla büyük beğeni toplayan grubun lideri La Mari, konser öncesi Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: Şengül Derin

İspanya'nın Güney sahillerinin, Malaga'nın kendine has kokusunu müziklerine taşıyan, ünlü flemenkochiil topluluğu Chambaoİstanbullu müzik severlele buluştu.

Grup, Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e uzanan geleneksel ritimleri günümüz teknoljisiyle harmanlayabilen nadir topluluklardan.

Cahmbao bir çevre manifestosu. Çünkü müziği, "canlı bir varlık ve tıpkı bir canlı gibi gelişmeli, büyümeli ve çevreye adapte olmalı" diye tanımlıyorlar. "Çevre ve insan nasıl bir bütün olur?" sorusuna grubun lideri La Mari yanıt verdi.

" Önemli olan toğrağını, yaşadığın yeri, gezegenini sevmek. İyi bir insanmış gibi görünmek için değil, gerçekten yaşadığın dünyaya iyi bakmak, onun için güzel şeyler yapmayı sevdiğin için bunu yapman gerekiyor. Biz sanatçılar olarak bunları anlatabiliriz ama bunu sanatçı olduğumuz için değil insan olduğumuz için yaparız."

Mari, sanatın ve toplumun bir bütün olduğunu düşünüyor. İstanbul Gezi Parkı'ndaki ağaç kesimiyle başlayarak Türkiye'ye yayılan mücadeleyi sorduğumuzda ise gülümsüyor ve "toprak sevgisi bazı insanların umrunda değil" diyor.

"Günümüzde sanki insanoğlunun sanki herşeyi yapmaya hakkı, izni varmış davranılıyor. Bu şekilde davranıp, buna destek olmayan insanların toprak sevgisi, doğa sevgisi umrunda değil."

Sanat hayatlarında 10 yılı geride bırakan Chambao, İstanbullulara unutulmaz bir konser verdi.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # konser # grup