Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD destekli Doğu Türkistan yalanlarına karşı verdiği mesajlar dikkat çekiciydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki lider telefonla görüştü. Gündem başlıkları Kuşak Yol Projesi, ticaret, yatırım, enerji, ulaşım ve salgınla mücadeleydi. Bu başlıklar altında Türkiye-Çin ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Görüşmede iki ülkenin bölgesel ve küresel ekonomi ile diplomatik alanlarda yapacağı iş birlikleri de konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üst Düzeyli Ortak Çalışma Grubunun iki ülke arasındaki iş birliğine büyük ivme kazandıracağını vurguladı.

Millet ittifakının ABD planları doğrultusunda kışkırtmalar yaptığı Uygur Türkleri ile ilgili kritik mesajlar verdi. Erdoğan, Türkiye’nin Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan saygısını dile getirdi. Uygur Türklerinin Çin’in eşit vatandaşları olarak refah, özgürlük ve huzur içinde yaşamalarının Türkiye açısından önemine dikkat çekti

Ayrıca Erdoğan, Çin Devlet Başkanına, Türkiye ile Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 50’nci yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Önemli yıl dönümlerini iki ülke arasındaki köklü dostluğa yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini ifade etti.

# türkiye # erdoğan # çin # Şi Cinping # Küresel Ekonomi # potansiyel # egemenlik # ortak çalışma grubu