Tarbil sistemi tarımdaki planlamayı çözecek

Üretim devrimin kahramanlarından olan çiftçiler, geçen yıl talep olan ürünleri bu yıl tarlalarına ektiklerinde mahsul ellerinde kalıyor. Bunun en önemli sebeplerinden birisi ise tarımsal planlamada yapılan hatalar. Ulusal Özel programına konuk olan Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, tarımdaki planlama için kilit rol oynayan Tarımsal Bilgi İzleme Sistemi’nin atıl durumda olduğunu söyledi.

Tarbil sistemi tarımdaki planlamayı çözecek

Onlarca maliyet, günlerce emek hasat sezonu geldiğinde ellerinde kalıyor. Üretimin baş tacı olan çiftçiler, yanlış planlamalar nedeniyle ürünlerini yok pahasına satıyor.

Tarımsal Kalkınmada en önemli rollerden birisini ise planlama oynuyor. Yanlış planlama ile geçen yıl altın değerinde olan patates gibi ürünler bu yıl üreticinin tarlasında çürümeye mahkûm oluyor.

Ulusal Özel programında önemli açıklamalar yapan Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, Türkiye genelindeki üretilen ürünlerin anlık olarak görüldüğü Tarımsal Bilgi İzleme Sistemi’nin atıl vaziyette bekletiliğini söyledi.

Tarımsal Bilgi İzleme Sistemi ile tarım arazilerinin durumu ve sahiplikleri de net bir şekilde anlık olarak takip edilebiliyor. Profesör Doktor Cengiz Çakır, 6 yıldır atıl durumda bekleyen sistemin bir an önce devreye sokulması gerektiğini vurguladı.

Vatan Partisi Çiftçi Bürosu Başkanı Profesör Doktor Cengiz Çakır, Tarımsal Bilgi İzleme Sistemi ile çiftçilerin plansız ekimler sebebiyle mahsulünün elde kalmaktan kurtulacağını belirtti.

Ziraat Mühendisi Cengiz Çakır, tarımsal üretimdeki önceliklerin altını çizdi. “Devlet Planlama Teşkilatı açılmalı, TARBİL aktif hale getirilmeli, Türk çiftçisi korunmalı ve tarımsal örgütlenme düzenli bir şekilde sağlanmalı “dedi.

# ulusal kanal # üretici # tarla # çiftçi # üretim # ürün # Tarım # çözüm # üretim devrimi # cengiz çakır # ulusal özel # planlama # devlet planlama teşkilatı # Tarbil # tarımsal planlama