Bu 1 Mayıs sağlık emekçilerimize atfedildi

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Kovid-19 salgını nedeniyle 81 ilde sendikalar kutlamalarını internet üzerinden yapacak. Türk-İş ve Hak-İş başta olmak üzere sendikalar, işçileri temsilen Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. KESK, TMMOB ve DİSK yurttaşları 1 Mayıs'ı balkonlardan alkışlarla kutlamaya çağırdı.

Bu 1 Mayıs sağlık emekçilerimize atfedildi

Bugün emeğin, emekçinin ve dayanışmanın günü... Kovid-19 salgının yarattığı ortam nedeniyle bu yıl kutlama biçimleri bütünüyle değişti. 1 Mayıs programları evlerde, balkonlarda ve internet üzerinden yapılacak. Emeğin ve adil bölüşümün güçlü çağrısı bu yıl, bu şekilde dile getirilecek.

81 ilde sendikalar kutlamalarını internet üzerinden yapacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Birleşik Kamu-İş, Hak-İş, HakSen, Sağlık Hizmetleri Sendikası, Sivil Memurlar Sendikası ve Türk-İş meydandaki yerini aldı. Çelenklerini sırasıyla Anıta bıraktılar.

Sendika üyeleri Kazancı Yokuşu'na yaşamını yitiren emekçiler adına karanfiller de bıraktı. Sağlık Hizmetleri Sendikası üyeleri Taksim Meydanı'nda İstiklal Marşı okudu. Meydanda bekleyen polis ekipleri, sendika üyeleri ve basın mensuplarını sosyal mesafe konusunda uyardı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu 1 Mayıs'ı salgına karşı özveriyle görev yapan tüm sağlık çalışanlarına atfettiklerini belirtmişti. Yurdun dört bir yanında hastalarının yaşama tutunabilmesi için yoğun çaba sarf eden sağlık emekçilerimiz gününü, görevleri başında kutlayacak.

DİSK yöneticileri kutlamalar için Taksim'e yürümek istedi. Polis, salgın kısıtlamalarını hatırlattı. Grubun kalabalık olduğunu belirterek temsili olarak araçla alana gidebileceğini belirtti. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruptan DİSK Genel Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 15 sendika yöneticisi gözaltına alındı. Öte yandan KESK-TMMOB ve DİSK'ten emeğin bayramını balkonlardan alkışlarla kutlama çağrısı geldi. Yurttaşlar saat 21.00’de balkonlara çağrıldı.

ulusal.com.tr

# disk # kesk # 1 mayıs # TMMOB