TEB'den stokçuluk iddialarına yanıt: ''Eczacılara yönelik stokçu ithamını esefle karşılıyoruz''

Türk Eczacıları Birliği, ilaç sorunu ile ilgili kendilerine yöneltilen "stokçuluk" iddialarına yanıt verdi. Açıklamada "Eczacıları suçlayan ve onları stokçulukla itham eden söylemlere üzülerek tanıklık ediyoruz" denildi. Ezcacıların Türkiye'nin en ücra köşesinde tek bir kişinin bile ilaçsız kalmaması için canla başla çalıştığı belirtildi.

TEB'den stokçuluk iddialarına yanıt: ''Eczacılara yönelik stokçu ithamını esefle karşılıyoruz''

Eczanelerdeki ilaç yokluğundan vatandaş dertli. Şu anda 645 kalem ilacın piyasada olamadığı belirtiliyor.

İlaç sorunuyla ilgili eczacıların stokçuluk yaptığına yönelik iddialar gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Türk Eczacıları Birliği, yazılı açıklama yaptı.

Eczacılara yönelik "stokçu" ithamının esefle karşılandığı ve gerçek dışı ithamların reddedildiği ifade edildi.

Türkiye'nin en ücra köşesinde tek bir kişinin bile ilaçsız kalmaması için canla başla çalışıldığı vurgulandı.

- Bir kez daha altını özenle çizmek isteriz ki üretim ve tedarik kaynaklı ilaç yokluğunun sorumlusu kesinlikle eczacılar değildir. Türk Eczacıları Birliği, toplum ve hasta yararını önceleyen kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olarak her daim ülke kaynaklarının en verimli yönetildiği ve tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda geliştirilecek ilaç politikalarının oluşturulmasından yanadır. Önümüzdeki dönemlerde de benzer sıkıntıların yaşanmaması adına üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Açıklamada hemen her yıl mevcut sistemin işleyişinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle eczacıların stokçuluk suçlamasına maruz bırakılmasının "asla kabul edilmez" olduğu belirtildi.

# TEB # stokçuluk # eczacılar # Türk Eczacıları Birliği