MİT'ten PKK'ya kritik operasyon: PKK elebaşı Duran Kalkan'ın koruması Türkiye'ye getirildi

MİT Irak'ın kuzeyinde çok önemli bir operasyona imza attı. MİT'in operasyonuyla örgütün sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Emrah Adıgüzel ile PKK'lı Pervin Arslan Türkiye'ye getirildi.

MİT'ten PKK'ya kritik operasyon: PKK elebaşı Duran Kalkan'ın koruması Türkiye'ye getirildi

PKK'ya büyük darbe vuruldu. Ele başlarından Duran Kalka'nın koruması sağ yakalandı.

MİT başarılı bir operasyona daha imza attı. PKK'lı Pervin Arslan ile örgütün sözde üst düzey sorumlularından Duran Kalkan'ın korumalığını yapan Emrah Adıgüzel Türkiye'ye getirildi.

Teröristlerden Emrah Adıgüzel'ın örgüte 2012 yılında katılarak Irak'ın kuzeyinde kırsal alanda faaliyet yürüttü.

PKK ele başlarından Duran Kalkan'ın iki yıl boyunca korumalığını yapan Emrah Adıgüzel, örgütün Gara, Sincar ve Hakurk bölgelerinde faaliyetlerde bulundu. Sincar'da örgütün sözde istihbarat sorumluluğunu yaptı. PKK'lı Emrah Adıgüzel örgüt tarafından 2020 yılında İran'a gönderildi ve İran'da örgütün sözde bölge sorumluları arasında yer aldı.

Örgütün kırsal kadrolarına 2014 yılında katılan Pervin Arslan'ın ise Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Suriye'nin kuzeyinde faaliyet yürüttü. Saldırı, sabotaj, suikast birimlerinde yer aldı, 2019 yılında İran'a gönderilerek örgütün buradaki faaliyetlerine katıldı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi görüşmüştü. Görüşmede, Reisi, "DEAŞ ve PKK gibi terör gruplarının bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmasına izin vermemeliyiz." açıklaması yapmıştı.

Teröristlerin bu açıklamadan sonra yakalanması ve sorumluluk bölgelerinin İran olması operasyonun İran istihbaratı ile koordineli yapıldığı şeklinde yorumlandı.

Yurt içindeki operasyonlar da aralıksız sürüyor. Mardin'de "Eren Kış-8 Ömeryan Şehit Güvenlik Korucusu Abdullatif Emen Operasyonu" kapsamında PKK'lılara nefes aldırılmıyor.

Operasyona 670 personel katılıyor. Mağara ve sığınaklara da girerek teröristlerin barınma alanlarını yok eden, teröristlere ait malzemeler ele geçiren güvenlik güçleri, kırsalda arama tarama faaliyetlerini aralıksız devam ettiriyor.

# operasyon # MİT # duran kalkan