Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine talip oldu

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55'lik hissesini satın almak için masaya oturdu. Varlık Fonu satın alma için Levent Yapılandırma Yönetimi ile görüşmelere başladığını duyurdu.

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine talip oldu

Türkiye Varlık Fonu, azınlık hissesine sahip olduğu Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55'ini temsil eden paylarını satın almak amacıyla Levent Yapılandırma Yönetimi ile görüşmelere başladığını açıkladı.

Varlık Fonu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre fon, Türk Telekom'un yüzde 6,68'lik hissesini elinde bulunduruyor.

Öte yandan Akbank, İş Bankası ve Garanti Bankası ortaklığında kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş., 22 Aralık 2018'de Türk Telekom'un yüzde 55’lik hissesinin devraldı.

%55 HİSSENİN SATIŞI İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Varlık Fonu'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na konuyla ilgili bilgilendirme gönderildi.

- Türk Telekomünikasyon A.Ş. paylarının satışına ilişkin olarak Türkiye Varlık Fonu ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. sermayesinin %55'ini temsil eden ve Levent Yapılandırma Yönetimi A.Ş. nin sahip olduğu A grubu nama yazılı payın, Türkiye Varlık Fonu'na satışı amacıyla görüşmelere başlanmıştır. Süreç ile ilgili kayda değer ve somut bir gelişme olması halinde, ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

# iş bankası # Türkiye Varlık Fonu # Garanti Bankası # Akbank # Kamuyu Aydınlatma Platformu