Dünyada Omikron Varyantı alarmı: Kovid-19 vaka sayısı 280 milyonu aştı

Kovid-19 vakaları kış mevsimiyle birlikte dünya genelinde yeniden yükselişe geçti. Avustralya’da Omikron varyantı kaynaklı ilk can kaybı yaşandı. ABD ise en fazla vakanın olduğu ülke oldu.. Dünyada ise şu ana kadar Kovid-19 vaka sayısı 280 milyonu aştı.

Dünyada Omikron Varyantı alarmı: Kovid-19 vaka sayısı 280 milyonu aştı

Deltadan sonra yayılan Omikron varyantıyla birlikte vakalar yeniden tırmanışa geçti.

Kovid-19 tehlikesi dünya genelinde sürüyor. Üstelik 32 mutasyonlu Omikron varyantı bulaşı daha da artıyor.

Avustralya’da Omikron varyantı kaynaklı ilk can kaybı yaşandı. Hayatını kaybeden 80’li yaşlardaki erkek hasta Omikron varyantından ölen ilk kişi olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan dünyada şu ana kadar Kovid-19 vaka sayısı 280 milyonu aştı. Salgın nedeniyle yaklaşık 5 buçuk milyon kişi hayatını kaybetti.

ABD EN FAZLA VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKE

En fazla vakanın olduğu ülke ise ABD. Omikron’la birlikte günlük vaka sayıları ülke genelinde artıyor. Şu ana kadarki vaka sayısı 53 milyonun üzerine çıktı.

Vakalardaki yükseliş nedeniyle cuma, cumartesi ve pazar sabah saatleri itibarıyla küresel olarak 6 binden fazla uçuş iptal edildi.

DSÖ'SEN SALGIN AÇIKLAMASI

Aşılama oranlarına ilişkin Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'dan açıklama geldi.Salgının ne zaman son bulacağını tahmin etmenin "imkansız" olduğunu belirten Kluge, "Gelecekte yeni ve daha tehlikeli mutasyonlar görüp görmeyeceğimizi söylemek imkansız." ifadelerini kullandı.

Kluge, "Salgın, dünya genelinde yüzde 70 aşılama oranına ulaştığımızda, koronavirüs enfekte olan kişilerin tedavisinde kullanılacak etkili ve güvenli ilaçlar geliştirdiğimizde son bulacak" açıklamasında bulundu.

# abd # dünya sağlık örgütü # avustralya # dünya # kovid 19 # vaka sayısı # omikron varyantı # dünya sağlık örgütü Omikron varyantı # Dünya Sağlık Örgütü açıklamaları