Sahipsiz başıboş pitbullara karşı ekipler çalışma yürütüyor

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ağır yaralanmasının ardından pitbull cinsi köpekler yeniden gündeme geldi. Kangal ve malaklı üreticileri duruma tepkili. Laboratuvar köpeği pitbull için acilen kalıcı çözüm bulunmasını istiyorlar. Öte yandan yasak olmasına rağmen pitbullköpeği yavrularının internet siteleri üzerinden satıldığı belirtiliyor.

Sahipsiz başıboş pitbullara karşı ekipler çalışma yürütüyor

Laboratuvar köpeği pitbull sahipleri tarafından kendi egoları için kullanılıyor. Hatta bir güç gösterisine dönüştürülüyor.

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ağır yaralanmasının ardından pitbull cinsi köpekler yeniden gündeme geldi. Uzmanlar pitbull sahiplerinin köpeği kötü eğittiği ve yönlendirdiği hatta ellerinde bir silaha dönüştüğü konusunda uyarıyor.

Kanuni düzenlemeler yapılmadığı için hayvanları suça karıştıranlara bunun için de ayrı bir ceza verilmiyor.

Kangal ve malaklı üreticileri duruma tepkili. En güvenilir yol arkadaşı 'Anadolu Aslanları’na gereken değerin verilmediğini ifade eden üreticiler, Laboratuvar köpeği pitbull için acilen kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.

Ancak yasak olmasına rağmen hala pitbull cinsi köpeklerin internet siteleri üzerinden satışı yapılıyor.

Yavru pitbulların fiyatları bin 500-2 bin lira arasında değişiyor. Ve bu satışlar “sahiplendirme” adı altında gizleniyor.

Öte yandan sahipsiz başıboş pitbullara karşı ekipler çalışma yürütüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sahipsiz dolaşan pitbulları yakalayarak hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezine götürdü.

# kangal # pitbull # asiye ateş