Fuat Uğur yazdı: AYM'nin anlaşılmaz hükmü

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur AYM'nin CHP'li milletvekillerinin istediği kanunun iptali ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları kaleme aldı. Uğur. "​AYM otokrasisine doğru adım adım ve acayip kararlar" başlıklı yazısında Anayasa Mahkemisi'nin yetkilerine ve üyelerinin ayrıcalıklarının da altını çizdi.

Fuat Uğur yazdı: AYM'nin anlaşılmaz hükmü

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur AYM'nin CHP'li milletvekillerinin istediği kanunun iptali ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları kaleme aldı.

Uğur. "​AYM otokrasisine doğru adım adım ve acayip kararlar" başlıklı yazısında Anayasa Mahkemisi'nin yetkilerine ve üyelerinin ayrıcalıklarının da altını çizdi.

Fuat Uğur'un yazısında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Anayasa Mahkemesi öyle çok yetkilendirildi ki neredeyse yasama, yürütme ve yargı erkini tek başına elinde tutan bir güce dönüştü.

- Anayasa Mahkemesi’nin tüm üyelerine diplomatik pasaport hakkı tanınıyor. Oysa diğer yüksek mahkeme üyelerinin (Başkan, 2. Başkan ve Başsavcısı dışında) yalnızca hususi pasaport hakları var. Maaşlardaki adaletsizliği ve diğer "özel haklar"ı söylemeye bile gerek yok. Böylece AYM jüristokrasisinin taşları döşeniyor ve diğer yüksek mahkemeler gereksiz hale getirilmiş oluyor adım adım.

- FETÖ, PKK, DHKP-C, MLKP benzeri yapı, oluşum veya gruplara üyelik ya da mensubiyet bağı ile bağlı olanlar, haklarında kesin hüküm tesis edilmeden kamu görevlerinden çıkarılamayacaklar. Anlayan beri gelsin. İnsan ister istemez düşünüyor. AİHM başvurularına altlık mı bu?

- Pasaportunu alan terör iltisaklısı soluğu yurt dışında alacak

- Kayyum atanan FETÖ şirketlerinde muvazaalı devirlere yol açıldı

Yazının tamanını okumak için TIKLAYIN

# chp # türkiye # fetö # pkk # terör # Kamu # yol # AYM # Yurt # türkiye gazetesi # fuat uğur