Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Kenan Yaşar kimdir?

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kenan Yaşar için AYM Yüce Divan Salonu'nda yemin töreni düzenlendi. Peki Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Kenan Yaşar kimdir? Detaylar haberimizde...

Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Kenan Yaşar kimdir?

Avukat ve siyasetçi Kenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi olarak seçildi.

Kenan Yaşar için Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda yemin töreni düzenlendi.

KENAN YAŞAR KİMDİR?

Kenan Yaşar, 1971 yılında Çorum'un Mecitözü ilçesinde doğdu. Kenan Yaşar, liseye kadar olan eğitimini Çorum'da tamamladı. İlk, orta ve lise öğrenimi İskilip'te okudu. Lise yıllarında şiir ve edebiyata ilgi duydu. Çok sayıda şiiri bulunan Kenan Yaşar, 'Aşkın -e Hali' adlı edebiyat dergisi çıkarmıştır.

Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine giden Kenan Yaşar avukatlık diplomasını aldı.

2004-2009 yılları Arasında Çorum Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kenan Yaşar, 2007-2015 yılları arasında İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Başkanlığı görevini yürüttü.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum İl Başkan Yardımcısı iken 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu ama aday gösterilmedi.

Kenan Yaşar, 2018 yılında Çorum Barosu başkanlığına seçildi. 2021'de Türkiye Barolar Birliği başkanlığına aday olan Metin Feyzioğlu'nun listesinde yer aldı ama seçimi kaybetti.

31 Ocak 2022'de yaş haddinden emekliye ayrılan Celal Mümtaz Akıncı'nın yerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan seçimde 302 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

# ankara # türkiye # ak parti # çorum # Metin Feyzioğlu # tbmm # anayasa mahkemesi # avukat # edebiyat # Türkiye Barolar Birliği # Türkiye Büyük Millet Meclisi # Partisi # hukuk # Ankara Üniversitesi # Kenan Yaşar # Biyografi