İBB'nin CHP Grubunda soğuk rüzgârlar esiyor: "İstanbul'un yükü bize bırakıldı"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin  CHP Grubunda soğuk rüzgarlar esiyor. CHP'li meclis üyeleri büyük oranda Ekrem İmamoğlu'na tepkili.

İBB'nin CHP Grubunda soğuk rüzgârlar esiyor: "İstanbul'un yükü bize bırakıldı"

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylık yarışında boy göstermeye çalışırken pek çok açıdan CHP grubunun tepkisini toplamış gibi görünüyor.

Miting meydanlarında da boy göstermeyen meclis üyeleri Ekrem İmamoğlu'nun partisine karşı geldiğini düşünmekle birlikte başkanları tarafından yalnız bırakıldıklarını da düşünüyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yanan arızalan otobüsleri, çöken yolları, ulaşım sorunları, yağış sonrası krizleri ile gündeme gelirken çözümü için harekete geçmeyen sorumluluk almayan bir belediye başkanı  var.

Hâl böyle olunca (her ne kadar onlar da çözümsüz olsalar)  sorumluluk CHP’li meclis üyelerine kalıyor. Ekrem İmamoğlu, kriz sonrası okların CHP Grubuna çevrildiği belediye meclisi toplantılarına da katılmıyor.  Bu durumun CHP grubuna yansıması çok net "İstanbul'un yükü bize bırakıldı" diyen meclis üyeleri bile var.

Aradaki gerilim gün geçtikçe artıyor. İmamoğlu’nun yılda bir veya iki kez uğradığı belediye meclisi toplantılarından sonuncusu Aralık ayı bütçe görüşmeleriydi. Orada göze çarpan manzaralardan biri yine tepki doluydu. İmamoğlu’nun salona girdiğinde ayağa kalkmayan ve alkışlamayan CHP’li meclis üyeleri vardı. Görünen o ki İmamoğlu’nun adaylık yarışı bu krizi daha da derinleştirmiş.

İBB'nin CHP Grubunda soğuk rüzgârlar esiyor: "İstanbul'un yükü bize bırakıldı" - Resim : 1

Geçen ay ise Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de şahit olduğu başka bir söylemi yazmıştı.

- CHP’li bir belediye meclis üyesi Ekrem İmamoğlu’na her defasında “Geçmiş olsun” denilmesinden ve aşırı derecede bir mağduriyet rolü yüklenmesinden rahatsız oluyor. Belli ki CHP İstanbul teşkilatında ayrı ekiplerden. Canan Kaftancıoğlu’na da yakın bir isim olduğunu söyleniyor. CHP’li Belediye Meclis üyelerinin olduğu bir ortamda, geçmişte ağır bedeller ödediklerini, aralarında hapse girenler olduğunu ama Ekrem İmamoğlu kadar kimsenin bu işten bir mağduriyet çıkarmaya çalışmadığını söylüyor. İmamoğlu’nun da artık haddini hududunu bilmesi gerektiğini ifade ediyor.
# istanbul büyükşehir belediyesi # cumhuriyet halk partisi # ekrem imamoğlu