Çin'de okuyan Türk öğrencilere indirimli yolculuk

Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde eğitim gören Türk öğrencilere Türkiye’den Çin’e dönmeleri için Türk Öğrenci Birliği (TÖB) ve Güney Çin Hava Yolları (ChinaSouthernAirlines) ortak girişimiyle indirimli uçak bileti sağlanacak.

Çin'de okuyan Türk öğrencilere indirimli yolculuk
çin-türkiye

Salgın sürecinin getirdiği önlemler nedeniyle Türk öğrenciler, iki buçuk yılı aşkın süredir eğitimlerine internet üzerinden çevrim içi bir şekilde devam etmek zorunda kalmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti, bu yıl ögrenim vizesi sürecini tekrar başlatarak Türk öğrencilerin eğitimlerine Çin'de devam etmeleri için önemli bir adım attı. Bu önemli gelişmeye rağmen uçak bileti fiyatlarının öğrenci bütçesini ciddi ölçüde aşan bir pahalılıkta olması Türk öğrencilerin fiilenÇin’e dönmesinin önüne geçiyordu.

TÖB'ÜN ÇABALARI SONUÇ GETİRDİ

Konuyla ilgili Aydınlık'a konuşan TÖB Başkanı Utku Güngör, bilet fiyatlarını ulaşılabilir seviyeye çekmek için Güney Çin Hava Yolları firması ile iletişime geçtiklerini aktardı: "Talebimiz hava yolu yetkilileri tarafından dikkate alındı ve anlamlı bir indirim uygulandı. Çin'de eğitim gördüğünü belgeleyen her Türk öğrenci, İstanbul-Wuhan uçuşundan 1.850 dolar (yaklaşık 34.000,00-TL) ödeyerek faydalanabilecek. Bu gelişme normal uçuş fiyatları dikkate alındığında yaklaşık yarı yarıya bir indirim anlamına geliyor. Üstelik İstanbul’dan havalanan uçak, herhangi bir aktarma olmadan doğrudan Vuhan’a inecek".

İLK UÇUŞ 9 KASIM’DA!

TÖB Başkanı Utku Güngör, indirimli uçuştan faydalanmak isteyen öğrenciler için hava yolu şirketine iletmek üzere bir liste hazırladıklarını belirtti: "İlk uçuşu 9 Kasım 2022 tarihinde planlıyoruz; fakat ilerleyen tarihlerde yeni seferler de olacak. Uçuştan faydalanmak isteyen öğrenci arkadaşlarımızın bize internet sitemizde yer alan iletişim adreslerinden ya da sosyal medya hesaplarımızdan ulaşması şu aşamada yeterli olacaktır".

YOĞUN TALEP ALIYORUZ

"İndirimli uçuştan yararlanmak isteyen çok sayıda Türk öğrenci var. Duyurunun yapılmasının ardından otuzu aşkın öğrenci arkadaşımız bizimle iletişime geçti. Bütün sıra arkadaşlarımızın en güvenli ve hızlı şekilde eğitimlerine devam etmelerini arzuluyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız".

# çin # türkiye # pekin # istanbul