Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi Telefonda Görüştü!

İran'daki terör saldırısı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi telefonda görüştü. İki liderin görüşmesinde Erdoğan, terörle mücadelede İran'ın yanında olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi Telefonda Görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi'ye taziye mesajlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede İran'ın yanında olduklarını belirtti. Erdoğan ve Reisi'nin görüşmesinde ayrıca, Reisi'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesi kararlaştırıldı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Reisi’ye, Kirman’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivilleri hedef alan terör saldırısını kınadı, Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu söyledi ve İran halkına kayıpları nedeniyle sabır temenni etti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a terörle mücadelede ortak hareket etme çağrısını yineledi. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye ziyaretinin ileri bir tarihe ertelenmesi de görüşmede kararlaştırıldı.
# cumhurbaşkanı erdoğan # reisi