Mısır Dışişleri Bakanı Şukri Türkiye'ye geliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Türkiye’ye geliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olan Şükri,13 Nisan’da resmi ziyarette bulunacak.

Ankara ve Kahire hattında normalleşme için adımlar sürüyor.

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, 13 Nisan Perşembe günü Türkiye’ye geliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olan Şükri, resmi ziyarette bulunacak.

Şükri’nin 13 Nisan’da mevkidaşı ile iftar yemeğinde bir araya gelmesi bekleniyor. İftar önce iki mevkidaşın ortak basın toplantısı yapması öngörülüyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin açıklama yapıldı. Şükri’nin temaslarında ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi.

Mısır Dışişleri Bakanı ile yapılacak görüşmelerde karşılıklı büyükelçi ataması ve iki ülkenin Cumhurbaşkanı'nın bir araya gelmesi masada olacak.

Mısır Dışişleri Bakanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 27 Şubat'ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Çavuşoğlu ile görüşmüştü. Çavuşoğlu, mevkidaşı Şükri'nin davetine icabetle 18 Mart'ta resmi ziyaret için Mısır'a gitmişti.

Bakan Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olmuştu.

# türkiye # mısır # Mevlüt Çavuşoğlu