ABD'li komutan PKK/YPG'ye kalkan oldu

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası kara harekatı ve Suriye ile normalleşme adımları, Amerika Birleşik Devletleri’nde kaygıyla izleniyor. Endişeye yönelik itiraf ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla’dan geldi. Kurilla, "Çok endişeliyim. Türkiye'yi engellemek için her şeyi yapmalıyız”

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye uzun yıllardır silah ve para aktaran Amerika Birleşik Devletleri’ni, kara harekatı korkusu sardı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla, Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine olası operasyonunun engellenmesi gerektiğini söyledi. "Buradaki gerilimi azaltmak ve Türklerin saldırısını engellemek için yapabileceğimiz her şey çok önemli" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Orta Doğu'daki en üst düzey ismi olan Kurilla, Türkiye’nin olası harekatına karşı DEAŞ’ı öne sürdü. Son dönemde 4 bin DEAŞ teröristen Suriye'deki hapishanelerden kaçtığını iddia eden Kurilla, Türkiye’nin operasyonunun, başta El-Hol kampı olmak üzere DEAŞ’lıların tutulduğu hapishanelerin güvenliğini riske atacağını ileri sürdü.

ABD’nin 2023 yılı savunma bütçesinde, terör örgütü PKK/YPG'nin de faydalandığı 165 milyon 309 bin dolarlık destek yer alıyor.

ABD'nin Suriye’de 2017'den beri desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin omurgasını terör örgütü PKK/YPG oluşturuyor. PKK’nın Suriye uzantısı SDG, ABD'den temin ettiği ağır silahları Türkiye'ye karşı kullanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü ile girilen çatışmalarda ele geçirdiği çok sayıda silahın ABD menşeili olduğunu defalarca kanıtlayıp Amerikan yönetimine iletmişti.

# abd # pkk # YPG # hdp # suriye