Ajanlar o ülkede: Rusya'ya karşı 'ikinci cephe' için geldiler

Abhazya, Rusya’yı Gürcistan konusunda uyardı. Abhazya Başbakanı Aleksandr Ankvab, Batılı ajanların Gürcistan'da Rusya’ya karşı 'ikinci cephe' faaliyetleri yürüttüğünü söyledi.

Rusya’nın, Karadeniz’de NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu sürerken, Abhazya’dan Gürcistan uyarısı geldi.

“BATI GÜRCİSTAN’DA İKİNCİ CEPHE AÇMAYA ÇALIŞIYOR”

Abhazya Başbakanı Aleksandr Ankvab, Batılı ajanların Rusya’ya karşı 'ikinci cepheyi' açmak amacıyla Gürcistan'da olduğunu söyledi:

Hiçbir durumda, özellikle de mevcut durumda temkini elden bırakmıyoruz, sürekli tetikteyiz. Başta Polonya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden 'elçilerin' geldiğine ve Gürcistan'da 'ikinci cepheyi' açmak için telkinlerde bulunduğuna dair pek çok bilgi var. Ancak Tanrı'ya şükür henüz bu gerçekleşmiyor.

Abhazya Başbakanı, Gürcistan’da Batı’nın kışkırtmalarına teslim olmayacak aklım selim yöneticiler olduğuna inandıklarını söyledi. “Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu anda kaygı verecek herhangi bir eylem tespit etmedik” dedi.

Rusya ile Gürcistan arasında 7-12 Ağustos 2008'de çıkan ve '5 günlük savaş' olarak anılan Güney Osetya Savaşı’ndan sonra Rusya, 1990’lı yılların başında Gürcistan’dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımıştı.

# rusya # Gürcistan # Abhazya