İran Büyükelçiliği'nden Yeni Şafak'a yalanlama

İran Büyükelçiliği Yeni Şafak gazetesinin "İran'dan Saadet Partisi'ne skandal talep: Suriye’den çekilmenizi bekliyoruz" başlıklı haberini yalanladı. İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıkalmada, "Atfedilen şey tamamen asılsızdır ve tümüyle yalandır." denildi.

Yeni Şafak gazetesi, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand'ın, 28 Mart’ta iftarda buluştuğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na “Seçimlerden sonra beklentimiz Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığını geri çekmesi” dediğini iddia etti.

 YENİ ŞAFAK GAZETESİNİN HABERİ ASILSIZ VE YALAN

Habere, İran’ın Ankara Büyükelçiliğinden yalanlama geldi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti'nin tutumu her zaman Türkiye'de demokrasi ilkelerine saygı duymak ve dost ve kardeş bir ülkenin iç işlerine karışmamak olmuştur." denildi:

- Yeni Şafak Gazetesi'nin İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi'ne atfettiği şey tamamen asılsızdır ve külliyen yalandır. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen söz konusu iftar merasimlerinin hiçbirinde bu tür konular konuşulmamış, hatta bu konulara değinilmemiştir. (…) İftar merasimleri, Büyükelçiliğimizin köklü bir geleneği olup, siyasi yönelim veya belli bir parti için düzenlenmez.

Açıklamada, Suriye konusunda Astana sürecine vurgu yapıldı:

- Suriye konusunda İran İslam Cumhuriyeti ve Türkiye, Astana Süreci'nin ortaklarıdır. Son dönemde gerilimi azaltmak için dörtlü bir girişim oluşturulmuştur. Bu iki mekanizma aracılığıyla iki hükümet arasında yakın bir işbirliği mevcuttur ve bu iş birliklerinin desteklenmesi gerektiği hususuna her fırsatta vurgu yapılmaktadır.

# iran # ankara # yeni şafak # Temel Karamollaoğlu # suriye # saadet partisi