İran'da Yelda gecesi diplomat eşlerine tanıtıldı

İran Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Uluslararası Çalışmalar Ofisi, UNESCO’da İran’ın 19. Soyut mirası olarak dünya çapında tescillenen Yelda gecesi nedeniyle, İran'da ikamet eden diplomatların eşlerinin katılımıyla, yılın en uzun gecesi için bir tören düzenledi.

İran'da Yelda gecesi diplomat eşlerine tanıtıldı

Törende İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian'ın eşi, 30'dan fazla ülkeden çok sayıda kadın diplomatlar ve diplomat eşleri katıldı. Yelda gecesinin kültürel kimliğine, İran kültürü ve ailelerindeki yeri ve tarihsel köklerine, doğaya ve geleneksel kronolojiye değinerek, ailede kadınların ve çocukların önemli konumuna, dostluk ve misafirperverlik konuları ele alındı.

İşitme sorunları olan kişilerden oluşan müzik grubu tarafından çeşitli marşlar icra edildi, bölgelere göre İran halkının yöresel kıyafetleri ve dili tanıtıldı, Firdevsi'nin Şehname’sinden şiirler okundu, Hafız Şirazi'nin divanı tanıtıldı ve fal bakılması da davetliler tarafından büyük ilgi gören diğer programlar arasında yer aldı.

Tahran'daki Birleşmiş Milletler temsilcisi, Asya Belediye Başkanları Topluluğu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Sekreterliği, İslam İşbirliği Teşkilatı Topluluğu Birliği Sekreterliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu törende hazır bulunan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı.

Törende, Yelda gecesi sofrası, hat atölyesi, Hafız'ın falı ve Yelda gecesinin diğer sembolleri de sergilendi.

Kaynak: İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (IRNA)

# iran # iran islam cumhuriyeti # şebi yelda