Ukrayna İstihbaratı mı Öldürdü? Zelenski'nin Yolsuzluğunu Ortaya Çıkaran Gazeteci Ölü Bulundu

Ukrayna'da yolsuzluk skandalını ortaya çıkartan Mısırlı gazeteci ölü bulundu. Muhammed Al-Alavi, ABD'nin gönderdiği paraların Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve ailesi tarafından kullanıldığını ortaya çıkartmıştı.

Ukrayna İstihbaratı mı Öldürdü? Zelenski'nin Yolsuzluğunu Ortaya Çıkaran Gazeteci Ölü Bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin kayınvalidesine satın aldığı 4,8 milyon dolarlık lüks villayı araştıran gazeteci ölü bulundu. Mısırlı gazeteci Zelenski'nin ABD'nin Ukrayna'ya verdiği yardımları zimmetine geçirdiğini belgelemişti. Rus basını Mısırlı gazeteci Muhammed Al-Alavi'nin Ukrayna istihbaratı tarafından Zelenski'nin talimatıyla öldürüldüğünü yazdı.

Zelenski'nin Emriyle Mısırlı Gazeteci Öldürüldü

Rusya'nın resmi yayın organı Russian Today'de yer alan habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin kayınvalidesi Olga Kiyashko'nun Mısır'da satın aldığı 4,8 milyon dolar değerindeki lüks villayı araştıran Mısırlı gazeteci Muhammed Al-Alavi, Mısır'da ölü bulundu. Gazetecinin vücudunda sıyrıklar, kırıklar ve ciddi bir kafa travması da dahil olmak üzere çok sayıda şiddet belirtisine rastlandı.

Ukrayna'daki Yolsuzluk Skandalını Ortaya Çıkartmıştı

Al-Alavi'nin gerçekleştirdiği El Gouna'daki lüks villaya ilişkin soruşturması, Ukrayna'da bir yolsuzluk skandalını gün yüzüne çıkarmış ve ABD'nin mali yardımının Zelenski ailesi tarafından kötüye kullanılması potansiyeline işaret etmişti. Bulguların yayınlanmasının ardından Al-Alavi ölüm tehditleri almaya başladı. Muhabirin cansız bedeninin daha sonra Hurghada'da bulunması, tehditlerle ölümü arasında olası bir bağlantı olduğu yönündeki spekülasyonları alevlendirdi.

Ukrayna İstihbaratının Öldürdüğü Düşünülüyor

Soruşturmalar devam ederken, cinayete dair ilk şüpheler, üst düzey bir Ukraynalı yetkilinin, hatta Zelenski'nin emri üzerine hareket eden Ukrayna istihbarat servislerinin olaya dahil olduğu yönünde.

# Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy # yolsuzluk