5 Fransız lisesine soruşturma

Fransa menşeili özel okullara Rekabet Kurulu’nun radarına girdi. Rekabet Kurulu, 5 Fransız lisesi ile 8 özel okul hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. O okulların arasında Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sahibi olduğu okul da yer alıyor.

Rekabet Kurulu, 2023-2024 okul ücretlerine ilişkin 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği gerekçesiyle 5 Fransız lisesi ve 8 özel okula soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, 5 Fransız Lisesi hakkındaki ön araştırmasını tamamladı. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri ciddi ve yeterli bularak, 5 özel okul hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu özel okulların Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Michel Fransız Lisesi ve Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi olduğunu açıkladı.

Rekabet Kurulu ayrıca, 5 Fransız lisesinin yanı sıra 8 özel okul hakkında da soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamına alınan okullardan Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sahibi olduğu Maya Okulları'da yer aldı.

Söz konusu okulların velilerinden gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Rekabet Kurulu uzmanlarınca 4 ay bu özel eğitim kurumları hakkında ön araştırma yapıldı. Ön araştırmada özel okulların, fiyat tespitinde birlikte hareket ettiklerine yönelik bilgiler elde edildi. Bu bilgiler ve yapılan tespitlerin değerlendirilmesinin ardından 2 ayrı soruşturma açılmasına karar verildi.

# rekabet kurulu # saint benoit fransız lisesi # fransız lisesi