Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Fatih'ten yeni doğal gaz keşfi

Türkiye'nin gaz rezervinin değeri 1 trilyon dolara ulaştı. Karadeniz'deki Çaycuma-1 sahasında yapılan sondajda 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulundu. Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi 652 milyar metreküp olarak güncellendi.

Karadeniz'deki doğal gaz arama çalışmalarında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi daha bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Karadeniz'deki Çaycuma-1 sahasında yapılan sondajda 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurdu.

Yeni keşif ve mevcut rezervin uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolar olarak tespit edildi.

Son gelişmelerle birlikte Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz rezervi 652 milyar metreküp olarak güncellendi.

Erdoğan, doğal gaz ve petrol arama çalışmalarında tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını da kaydetti:

- Karadeniz'deki 320 metreküplük ilk keşfimizle aldık. Bu sahadaki rezervimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Denizaltı ve kara tesislerinin inşasına başladık. Bir kısmını da tamamladık. Sadece deniz yetmez dedik. Bir zmanalar karada buluyorlardı bir şey yok deyip betonu atıyorlardı. Onların hepsini hayata geçirdik. Sakarya gaz sahasında yeni sondajlar yaptık. Fatih Sondaj gemimiz 29 Ekim'de yeni sondajına başladı. Fatih sondaj gemimiz Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metrelüplük doğal gaz rezervini keşfetti. Karadeniz'de keşfettimiz doğal gazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomi değerini ülkemize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz.
# karadeniz gazı # erdoğan