Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücretle ilgili konuştu. Asgari ücretin 22 Aralık'ta açıklanacağını belirten Erdoğan, işçi tarafının 9 bin liralık teklifi için Çalışma Bakanı ve işveren sendikası ile istişare edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, milyonların beklediği asgari ücret konusunda tarih verdi:

- Yarın asgari ücret konusunu da bugün görüşmeleri Bakanım yapma suretiyle inşallah yoluna koyacağız

Grup toplantısının ardından Ulusal Kanal muhabiri Seda Akyüz'ün sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı, işçi tarafının 9 bin liralık teklifine ilişkin değerlendirme yaptı:

- Onları biz artık bakanım ile işveren Sendikası başkanı ile konuşur. Değerlendirmemizi yaparız. Herkesin her söylediği ile adıma atamayız. Bizim sırtımızda küfe var. Küfe olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün alt yapıları düşüneceğiz ...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar da vardı:

- Yasak kararını kucaklaşarak çak yaparak bayram havasıyla kutlayanlara mı bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğunu söyleyen genel başkan mı ararsınınız? Yine hakimlere hakaret gibi bireysel suçla ilgili yargılamayı ülkemizi siyasetini yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız? Tekmili birden döküldü. CHP'nin başındaki zat birbirlerini gözünü oyma derecesine gelen şahıs ile ilgili baba oğul gibiyiz diyor. bunları duyunca biz de Bay Kemal oğluna sahip çık. Başka ebeveynler peşinde.
# Asgari ücret # cumhurbaşkanı # recep tayyip erdoğan # ak parti grup toplantısı