Amasra'daki maden kazası için araştırma komisyonu kuruldu

Meclis Genel Kurulu’nda, Amasra'daki maden faciasının bütün yönleriyle incelenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi. Bütün partilerin ortak önergesiyle kurulan komisyon 3 ay boyunca görev yapacak.

Bartın Amasra’daki maden ocağı patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. 6 savcının soruşturmada görev aldığı maden faciasının nedenleri, Meclis’te tüm yönleri ile ele alınacak.

Meclis'te grubu bulunan partilerin verdiği ortak önerge ile Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi. Araştırma Komisyonu 3 ay boyunca çalışacak.

Bu süreçte madenciler, aileleri ve ilgili kurumların yetkilileri dinlenecek. Komisyon üyeleri, facianın nedenlerini incelemek için bölgeye de gidebilecek.

Aynı zamanda başka facialar yaşanmaması için alınması gereken önlemler de maddeler halinde yazılacak. Komisyon çalışmalarını tamamlayamazsa ek süre talep edebilecek.

Hazırlanan komisyon raporu, Meclis Başkanlığına sunulacak. Rapor, daha sonra Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Soruşturma aşamasında el konulan maden sahası ve binadaki görüntü ve ses kayıtları ile yer altındaki işçilerin konuşmasını kaydeden kara kutu Emniyet Müdürlüğü’nde inceleniyor.

Genel Kurulda komisyon ile ilgili konuşmalar da yapıldı. AK Parti adına konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, olayın tüm yönleri ile araştırılacağına dikkati çekti:

- Bu araştırma komisyonunda hiçbir şey kısıtlanmayacak, şeffaflığın gücü kullanılacak.

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma katliamı sırasında Enerji Bakanı olan Taner Yıldız'a yanıt verdi:

- Allah aşkına, Soma'da tutmadığınız sözü Amasra'da tutacağınıza inanacak kadar enayi olduğumuzu sanmayınız.
# Bartın # Grizu faciası # tbmm # maden kazası # Amasra