Bunaltıcı sıcaklık rekoru! İstanbul'da tarihi sıcaklık...

İstanbul'da tarihi sıcaklık rekoru kırıldı. Sıcak hava dalgasıyla mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık 37 dereceyi aştı, hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıktı. Sahiller, parklar ve işlek noktalar sakinleşirken, bunaltıcı hava şehirde etkisini gösteriyor.

Bunaltıcı sıcaklık rekoru! İstanbul'da tarihi sıcaklık...

İstanbul, son zamanların en sıcak gününü yaşarken, sıcak hava dalgası etkisini artırarak kent sakinlerine bunaltıcı bir gün yaşattı. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerine çıkarken, bazı bölgelerde sıcaklık 37 dereceyi aşıyor ve hissedilen sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkıyor. Sahiller, parklar ve şehrin işlek noktalarında sakinlik gözlenirken, nem oranının yüksekliği nedeniyle etkisi daha da hissediliyor.

Bunaltıcı sıcaklık rekoru! İstanbul'da tarihi sıcaklık... - Resim : 1

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKAN SICAKLIK KENTTE SORUN YAŞATTI

İstanbul'da sıcak hava dalgası nedeniyle mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık, özellikle açık alanlarda yaşamı zorlaştırıyor. Şile'de 43,2, Eyüpsultan'da 41, Pendik/Ömerli Barajı'nda 40,6, Sancaktepe'de 40 ve Tuzla'da 39,9 derece ölçüldü. Kentte nem oranının yükselmesiyle birlikte, bunaltıcı sıcaklık İstanbulluları etkisi altına aldı. Özellikle Mecidiyeköy meydanında banklar boş kaldı.

Bunaltıcı sıcaklık rekoru! İstanbul'da tarihi sıcaklık... - Resim : 2

İSTANBUL'DA SICAKLIK REKORUNA YAKIN DEĞERLER

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bugün ölçülen sıcaklık değerleri, daha önce tarihi rekor olarak kaydedilen 40.6 dereceyi yakın değerlerde seyrediyor. 

# hava sıcaklıkları # istanbul # uyarı # rekor