''Renkli darbelere karşı uyanık olalım''

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Savunma Bakanı Wei Fenghe, Çin'in Kazakistan'da kasıtlı olarak renkli bir darbe başlatan dış güçlere kesinlikle karşı olduğunu ve Orta Asya'ya müdahale eden bazı büyük güçlerin bölgesel güvenliği bozma ve baltalamasına karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.

''Renkli darbelere karşı uyanık olalım''

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Savunma Bakanı Wei Fenghe, Kazakistan’da Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.Wei, Çin'in Kazakistan'da kasıtlı olarak renkli bir darbe başlatan dış güçlere kesinlikle karşı olduğunu ve Orta Asya'ya müdahale eden bazı büyük güçlerin bölgesel güvenliği bozma ve baltalamasına karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.

Wei, Çin halkının eski bir dostu olarak Tokayev'in Çin-Kazakistan kalıcı kapsamlı stratejik ortaklığının kurulmasına ve gelişmesine olağanüstü katkılarda bulunduğunu söyledi. Wei, “İkili ilişkiler, güçlü bir gelişme ivmesini korudu ve çok parlak bir geleceğin tadını çıkararak, komşuluk dostluk ve karşılıklı yarar için iyi bir örnek teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı. Wei, Çin'in dış güçlerin Kazakistan'da kasten bir renkli darbe başlatmasına şiddetle karşı çıktığını ve ulusal güvenlik ve sosyal istikrarı korumak için güçlü önlemler alma konusunda Kazak tarafını desteklediğini kaydetti. Wei, ziyaretinin Çin'in Kazakistan'a büyük önem verdiği ve Kazakistan'ı sıkıca desteklediğini gösterdiğini belirterek, iki ülkenin karşılaşabileceği riskler ve zorluklar ne olursa olsun, ortaklaşa bölgesel istikrarı sürdüreceklerini ve ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etmeye devam edeceklerini kaydetti.

# çin # güvenlik # asya # Ulusal # savunma # kazakistan # darbe # orta asya # tokayev # wei fenghe