"İsveç'in terör örgütlerine yönelik desteği son bulmalı"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü. Telefon görüşmesinde, İsveç'in NATO üyeliği başvurusu ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin, İsveç’in terör örgütü PKK ile temaslarından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı ayrıca FETÖ'nün İsveç’teki faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çekti.

"İsveç'in terör örgütlerine yönelik desteği son bulmalı"

İsveç'in NATO üyeliği konuşuldu, Türkiye'nin rahatsızlıkları iletildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye yönelik açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından geldi.

Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, İsveç’in terör örgütü PKK ile temaslarından rahatsızlık duyduğu belirtti.

Erdoğan, FETÖ terör örgütünün İsveç’teki faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çekti. İsveç’in terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekâtı sonrasında savunma sanayii alanında İsveç’in Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson (Boris Cansın) ile de bir görüşme yaptı. Görüşmenin odağında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebi vardı.

Erdoğan, görüşmede, İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla ilişkilerinin temel sorun teşkil ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı İngiltere Başbakanı'na, teröre destek veren ülkelerin NATO üyeliği talebine karşı Türk kamuoyundaki haklı tepkinin göz ardı edilmemesi gerektiğini de aktardı.

# İstanbul # türkiye # erdoğan # pkk # silah # cumhurbaşkanı # isveç # türk # nato # savunma # son # ülke # finlandiya