TGB ve Vatan Partisi'nden NATO eylemi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi, İzmir’in Şirinyer ilçesindeki NATO karargâhı önünde “Tam Bağımsız ve Üreten Türkiye İçin NATO’dan Çıkalım” başlıklı basın açıklaması gerçekleştirdi.

TGB ve Vatan Partisi'nden NATO eylemi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi, İzmir’in Şirinyer ilçesindeki NATO karargâhı önünde  “Tam Bağımsız ve Üreten Türkiye İçin NATO’dan Çıkalım” basın açıklaması gerçekleştirdi.

"NATO BİZİM DOSTUMUZ DEĞİL DÜŞMANIMIZDIR"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) adına açıklama yapan TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil:

- NATO bizim dostumuz değil düşmanımızdır. NATO, bir savunma örgütü değildir. ABD’nin, NATO’ya üye ülkeleri denetim altında tutması için kurduğu kontrol örgütüdür. NATO’nun tek savunma faaliyeti ABD’nin çıkarlarını savunmaktır. NATO’daki 70 yıllık tarihimize başından sonuna bakalım. NATO, Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacında yanında durmuştur? Söz konusu Türkiye’nin güvenliği olduğunda, ABD ve NATO her zaman ülkemizin karşısında konumlanmıştır. Çünkü ABD ve NATO için hedefteki ülkelerin başında Türkiye gelmektedir!

"NATO GLADYOSUNU EZEN İLK ÜLKEYİZ"

ABD’nin, NATO’nun PKK’ya binlerce tır silah verdiğini söyleyen Berkil sözlerini şöyle sürdürdü:

- Tetiği çeken PKK ise mermiyi namluya süren ABD’dir, NATO’dur. NATO’nun Gladyosu Madımak aydınlarımızı yaktı. Başbağlar köyünde 33 köylümüzü kurşuna dizdi. Uğur Mumcularımızı, Eşref Bitlislerimizi şehit etti. Faili meçhul cinayetler, katliamlar, 12 Mart Darbesi, 12 Eylül 1980 Darbesi hepsinin faili NATO’dur, tezgahlayanı NATO’dur. 15-16 Temmuz’daki hain darbe girişimi NATO’nun FETÖ Gladyosu’nun ordumuzun ve polisimizin içine yerleştirmiş olduğu NATO subayları tarafından tertiplenmiştir. Ordumuz ve milletimizle bu hain kalkışmayı ezdik. NATO’nun Gladyosu’nu ezen ilk ülkeyiz!

"NATO’DA TÜRK GENÇLİĞİ YOK Z KUŞAĞI VAR"

NATO’nun Türk gençliğine biçtiği görevleri reddettiklerini söyleyen Berkil şunları söyledi:

- NATO’da, Pentagon’da, ABD Senatosu’nda, Amerikan düşünce merkezlerinde Türk gençliğine biçtikleri rol hükümeti devirip Türkiye’yi tekrardan Atlantik prangalarına vurmak. O görevleri reddediyoruz. NATO’da Türk gençliği yok Z kuşağı var. Türkiye’ye, Türk gençliğine eşcinselliği dayatan, yabancılaşmayı dayatan, çürümeyi dayatan NATO’dur. NATO’nun 2022 Stratejik Konsept belgesini açın bakın şunu görürsünüz: Değerlerimizin bir yansıması olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletmeye devam edeceğiz. İşte bu yüzden NATO’da çıkalım geleceğimizi koruyalım diyoruz.

"NATO ZİNCİRİNİ KIRACAĞIZ BAŞI DİK YAŞAYACAĞIZ"

Milli kültürümüzün, milli değerlerimizin düşmanının NATO olduğunu keydeden Berkil söyle devam etti:

- Vatanımızı, Cumhuriyetimizi, tarihimizi hedef alan NATO’dur.  NATO tatbikatında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız hedef alınmadı mı? Atlantik sisteminin dergilerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Rusya ve Çin devlet başkanlarıyla birlikte diktatör olarak suçlanmadı mı? NATO alenen, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkacağını ilan ediyor. Ancak Türk Hükümeti NATO’yla pazarlık masalarına oturuyor. Çok net ifade edelim! NATO’ya boyun eğen hükümetler, Türkiye’yi yönetemez. NATO’ya boyun eğmeyeceğiz. Türk gençliği olarak NATO’ya boyun eğmeyen tavrı iktidarda görmek istiyoruz.  NATO zincirini kıracağız, başı dik yaşayacağız.

"NATO DEMEK DOLAR SALTANATI DEMEKTİR"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz açıklamaya, “Sesimiz yanı başımızdaki bu çıban başından, Şirinyer NATO Üssünden duyulmasın sadece. Sesimiz denizin öte yanında Yunanistan’daki ABD-NATO üslerine kadar gitsin! Hatta bu sesi okyanus ötesinden ABD’den de duysunlar. NATO demek, ABD demek. NATO demek, Gladyo üzerinden ABD'nin denetimine girmek demek. NATO demek, ABD'nin dolar saltanatı demek. Türkiye ABD’ye, ABD denetimine, dolar saltanatına teslim olmayacak!” sözleriyle başladı.

"PKK, FETÖ, DEAŞ HEPSİ NATO’NUN ÇOCUĞU"

NATO’nun baş tehdit olduğunu söyleyen Cengiz şöyle devam etti:

- PKK'ya on binlerce tır silah verdi, vermeye de devam ediyor. Güneyimizde sözde Kürdistan adı altında bir PKK devleti kurmaya çalışıyor. Canlı bomba saldırıları, terör eylemleri yaptı. İzmirlinin hafızasında o saldırılar taze. Fethi Sekin, Fırat Çakıroğlu o saldırılarda şehit düştü. PKK, FETÖ, DEAŞ... Hepsi NATO'nun çocuğu. Yunanistan'ı koca bir ABD üssüne çevirdi, namluları Türkiye'ye doğrultuyor. Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi işgal tatbikatları yapıyor.

NATO’dan çıkan Türkiye’nin ekonomik anlamda önünün açılacağını belirten Cengiz, “Komşularımıza güven verelim, ucuz yakıta kavuşalım. NATO'nun mazotu, benzini, doğal gazı yok! Ama komşularımızın var. Çarşı-pazar ucuzlasın. Sanayicimiz, çiftçimiz rahat nefes alsın! Ekonomimiz şahlansın! Dolar saltanatına son verelim, Üretim Devrimi'ni başaralım. Gümrüklerimizi yeniden yükseltip, yerli üreticimizi koruyalım” dedi.

"NATO'NUN İÇİNDE KALARAK, TÜRKİYE'Yİ SAVUNMA OLANAĞI YOKTUR"

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz sözlerini sürdürdü:

- ABD ve NATO, Türkiye'ye yönelen bütün tehditlerin kaynağıdır. AK Parti hükümeti, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğinin yolunu açarak vahim bir yanlış yapmıştır. NATO'nun büyümesi, düşmanın büyümesidir. NATO'nun içinde kalarak, Türkiye'yi savunma olanağı yoktur. NATO bugün kaybeden taraftır. Doğu'ya genişleyen NATO, mezarına giden NATO'dur. Türkiye'yi NATO'ya zincirlemek en büyük kötülüktür.  Türkiye'nin ABD ve NATO'dan korkmayan bir hükümete ihtiyacı var. Vatan Partisi'nin merkezinde yer alacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, Türkiye'yi NATO'dan çıkaracak. AK Parti hükümetinin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği yolunu açmasını hatalı bir karar olarak değerlendirdi.

"AMERİKA’DAN OLMA EMPERYALİZMDEN DOĞMA"

Basın açıklamasının ardından maketten mezarlık yapan Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi üyeleri Şirinyer NATO Karargahı önüne maket mezarlığını bıraktı. 

# izmir # abd # türkiye # fetö # yunanistan # pkk # terör # vatan partisi # güvenlik # türk # nato # akdeniz # türkiye gençlik birliği # son # Partisi # nato karargahı # şirinyer