Muğla ve İzmir yangınlarında sevindiren haber geldi

Muğla ve İzmir’de çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Datça'da alevlerle mücadele gece boyunca sürdü. 700 hektar tarım ve orman alanının zarar gördüğü yangında 10 evde de hasar oluştu. İzmir'de Bergama ve Çeşme'de çıkan yangınlar da kontrol altında... Her iki bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Çeşme'deki yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Muğla ve İzmir yangınlarında sevindiren haber geldi

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını, yaklaşık 24 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Alevlerle havadan ve karadan mücadale gece boyunca sürdü. 12 uçak, 2’si gece görüşlü 29 helikopter ve 1 İHA havada görev alırken, 194'ü arazöz olmak üzere 576 araç ve 2 bin 170 personel ile 136 gönüllü karada etkin olarak çalışmalara katıldı. Milli Savunma Bakanlığı da 6 helikopter ve 2 çıkarma gemisi ile yangınla mücadeleye destek verdi.

Yangın bölgesi tedbir amacıyla tamamen boşaltıldı. Hayıtbükü ve Kabaklarlı'da tahliye edilen 2 bin 400 kişi, Palamutbükü'ne yönlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, öğle saatlerinde kontrol altına alınan yangında, 700 hektar tarım ve orman arazisinin zarar gördüğünü açıkladı.

4’ü ağır hasarlı 10 evin zarar gördüğü yangında, 7 kişi de yaralandı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, ulaşıma kapatılan Datça-Mesudiye kara yolu da yeniden açıldı.

Yangının başlamasına neden olduğu belirtilen elektrik trafosu ve çevresinde de inceleme yapıldı. Jandarmanın olay yeri inceleme ekibi, görgü tanıklarının ifadesini aldı.

İzmir’de iki noktada çıkan orman yangınları da kontrol altına alındı.

Bergama’da, İzmir-Çanakkale Otoyolunda bir TIR'da çıkan yangın rüzgarla birlikte ormanlık alana sıçradı. Alevler, kısa sürede yayılarak, bölgedeki süt fabrikasına ulaştı. Çiftlikteki hayvanlar tahliye edilirken, Yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

İzmir’in Çeşme ilçesindeki makilik alanda dün çıkan orman yangını da kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları Jandarma ve polis ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yangının bölgede çalışan işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı açıkladı. 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

# izmir # yangın # Datça # muğla # orman # elektrik # uçak # Çeşme # helikopter # savunma # arazöz # İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER