Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi

Avrupa gezilerinin en uğrak yerlerinden olan Hollanda, sahip olduğu kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Yıl boyunca milyonlarca turistin ilgiyle ziyaret ettiği Hollanda, renkli gece hayatı, şehrin ortasından geçen su kanalları ve kendine has mutfağı ile keşfedilebilecek birçok olanak sunmaktadır.

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi

Avrupa gezilerinin en uğrak yerlerinden olan Hollanda, sahip olduğu kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir ülkedir. Yıl boyunca milyonlarca turistin ilgiyle ziyaret ettiği Hollanda, renkli gece hayatı, şehrin ortasından geçen su kanalları ve kendine has mutfağı ile keşfedilebilecek birçok olanak sunmaktadır.

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi - Resim : 1

Resmi dili Felemenkçe olan Hollanda’da tatil sırasında az da olsa İngilizce bilmek ziyaretçiler için avantaj sağlayacaktır. Avrupa’nın batısında konumlanan ülkede resmi para birimi olarak ise euro kullanılmaktadır. Bu konunun tüm ayrıntılarını Hollanda gezi rehberi niteliğindeki yazımızda bulabilirsiniz. İşte dört bir yanı eşsiz güzelliklerle çevrili özgürlükler ülkesine gideceklere birbirinden güzel tavsiyeler!

"HOLLANDA'DA GEZİLECEK YERLER"

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi - Resim : 2

Kendine has güzelliklere sahip olan Hollanda’da gezilecek yerler açısından birbirinden cazip seçenekler bulunmaktadır. Büyüleyici mimariye sahip yapılarla çevrili olan şehrin birçok noktasında su kanalları yer almaktadır. Avrupa’nın en çok seyahat edilen ülkelerinden biri olan Hollanda’daki geziler, genellikle başkent Amsterdam’dan başlamaktadır.

Müzeler, tarihi yapılar ve eğlenceli tesislerin bir arada olduğu Amsterdam tam anlamıyla ziyaretçilerin tatil keyfini doya doya çıkarabileceği bir şehirdir. Plantage, Leidseplein ve Rembrandtplein gibi bölgeler, Amsterdam’ın en turistik yerlerindendir. Amsterdam gezilerinden sonra ziyaretçiler rotalarını, ülkenin bir diğer tarihi şehirlerinden Delft’e çevirebilmektedir. Ortalama 800 yılı aşkın tarihiyle görülmeye değer yapılara, müzelere ve görkemli mimariye sahip binalara ev sahipliği yapan Delft, yeşil ağaçların arasında uzun yürüyüşler yapmaya olanak tanıyan bir destinasyondur.

Hollanda’da gezilmesi gereken yerler arasında şüphesiz Eindhoven öne çıkmaktadır. Ülkenin en büyük kentlerinden biri olmasının yanı sıra tarihi yapıların modern binalarla iç içe olduğu harman bir mimariye sahip olmasıyla ünlüdür. Kültür ve sanat etkinliklerinin yoğunlukta olduğu Eindhoven, Avrupa’nın en özel şehirlerinden biridir.

"ÖZEL MUTFAĞIYLA ÜNLÜ HOLLANDA'NIN MEHŞUR LEZZETLERİ"

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi - Resim : 3

Hollanda, zengin geçmişi, eşsiz mimari yapıları, doğal güzellikleri ve kültürünün yanı sıra mutfağıyla da ünlüdür. Hollanda mutfağı, sahip olduğu ikliminden ötürü birbirinden tariflerle hazırlanan lezzet şölenleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar sunmaktadır.

Atıştırmalık çeşitlerinin neredeyse tüm dünya tarafından bildiğindiği Hollanda’da kahvaltılarda yöreye özgü peynirler sıkça tüketilmektedir. Öğle yemeklerinde hafif yemeklerin tercih edildiği Hollanda’da bezelye çorbası oldukça meşhurdur. Mosselpan ve zuurvlees gibi tatların da deneyimlenmesi gerektiği Hollanda’da ekmek arası balık olarak bilinen broodje haring de lezzetiyle öne çıkan atıştırmalıklar arasında öne çıkmaktadır.

"HOLLANDA'NIN RENKLİ GECE HAYATI"

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi - Resim : 4

Eğlence bakımından Avrupa’nın en ünlü ülkelerinden olan Hollanda’nın genelinde çok sayıda pub, kafe, restoran ve gece kulübü hizmet vermektedir. Hollanda’da gece hayatı genellikle Amsterdam’da yoğunlaşmaktadır. Dünya çapında ünlü DJ’lerin çıkış noktası olan Hollanda’da çok sayıda gece kulübü sabahın ilk ışıklarına denk dans edebilme olanağı sunmaktadır. Özel lazer ve gösteri şovlarıyla benzersiz bir gece hayatına tanıklık edebilmek için Amsterdam merkezindeki mekânlar tercih edilebilmektedir. Bunların yanı sıra kokteyl barların da çoğunlukta olduğu Amsterdam’da bulunan Red Light District de gece hayatına yön veren destinasyonlar arasında gösterilmektedir.

"HOLLANDA'DAN TATİL DÖNÜŞÜ ALINABİLECEK HEDİYE SEÇENEKLERİ"

Özgürlükler ülkesi Hollanda’ya gideceklere gezi rehberi - Resim : 5

Gotik mimari yapıları, birbirinden lezzetli biraları ve yeşil alanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir gezi deneyimi sunan Hollanda’dan dönüşler sırasında alınabilecek pek çok hediyelik eşya seçeneği bulunmaktadır. Hollanda’nın hemen her köşesinde bulunabilen drop şekerler, tatil dönüşü alınabilecek seçenekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Öte yandan birbirinden farklı tatlara sahip aromatik çaylar, Hollanda kültürünü temsil eden ve “Klompen” adı verilen rengarenk çarıklar, wafflelar ve özel peynirler de buradan alınabilecek sürpriz hediyeler arasında öne çıkmaktadır.

# avrupa # amsterdam # Hollanda # turist # yaşam # tatil # ilk # sanat