Çin ABD'nin Sincan Uygur raporunu yalanladı

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Çin'in bu ülkenin Sincan bölgesindeki tutumlarıyla ilgili Amerikan iddialarını yalanladı.

Çin ABD'nin Sincan Uygur raporunu yalanladı

ABD hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde Çin'in Sincan bölgesinde insan hakları ihlalleri iddiasının gündeme geldiği bir rapor yayınlandı. Bu iddialar Amerikalı yetkililer tarafından defalarca dile getirildi, ancak Çinli yetkililer bunu yalanladı. Geçen hafta Sincan bölgesine yaptığı ziyarette Çin cumhurbaşkanı, bölgesel yetkililere özgürlük ve dini ihtiyaçları, yerli halkın Xinjiang'ın yönetimine ve kalkınmasına katılımını garanti etmelerini hatırlattı.

Xinhua Haber Ajansı'na göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin 18 Temmuz Pazartesi günü ABD'nin Sincan bölgesindeki insan hakları sorununa ilişkin raporuna tepki göstererek, bu bölgeyle ilgili sorunların insan hakları, etnik köken veya etnik köken ile ilgili olduğunu söyledi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ABD'nin Sincan ile ilgili konulardaki haberlerini yalan olarak nitelendirdi ve ABD'nin insan hakları siciline kör olduğunu, ancak yanlış iddialarda bulunarak ve diğer ülkelere saldırarak dünyada bir mafya patronu gibi davrandığını söyledi.

# abd # çin # cumhurbaşkanı # uygur # batı # Temmuz # Sincan # C