TBMM sağlık çalışanları için olağanüstü toplanacak

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurulu 1 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler görüşülecek. Ak Parti ve HDP ise toplantıya katılmayacak.

TBMM sağlık çalışanları için olağanüstü toplanacak

Tatilde olan Meclis Genel Kurulu, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15’te olağanüstü olarak toplanacak.

CHP, 120 imzayla Genel Kurulun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunmuştu. Taleple ilgili verilen dilekçeyi kabul eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop, toplantı için çağrı yaptı.

Şentop, siyasi partilere gönderdiği yazılarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemlerin görüşüleceğini duyurdu.

HDP’nin 1 Ağustos'ta Meclis Genel Kurulu'na katılmayacağı öğrenildi. Genel Kurul toplanırsa Ak Parti'nin HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesini oylamaya sunmak için önerge vermesi bekleniyor.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP ise bunu engellemek için toplantıya katılmama kararı aldı. Gerekçe olarak CHP'nin teklifi sunarken kendilerine danışmaması gösterildi.

Toplantı çağrısına ilişkin İyi Parti'den ise bir açıklama gelmedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da toplantıya katılmayacaklarını duyurdu, CHP'nin “şov yapmak” için böyle bir teklif getirdiğini söyledi. Genel Kurul'un toplanması için 200 milletvekilinin katılımı gerekiyor.

# türkiye # pkk # açıklama # diyarbakır # tbmm # meclis # anayasa # mustafa şentop # Türkiye Büyük Millet Meclisi # Sağlık Çalışanları