Trump: "Amerika çöküyor"

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump, tanıtım videoları tarzında yapılmış bir filmde Amerika Birleşik Devletleri'nden "çöküş sürecinde bir ülke" olarak bahsetti.

Trump: "Amerika çöküyor"

ABD'nin eski başkanı Donald Trump şunları ifade ediyor: "Çökmekte olan bir ülkeyiz; Biz başarısız bir ülkeyiz; son 40 yılın en yüksek  enflasyon oranına sahip bir ülkeyiz."

ABD eski başkanı,   Ukrayna'daki savaştan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde yakıt fiyatlarındaki artışa da değinerek, "Tarihin en yüksek enerji maliyetine sahip ülkesiyiz ve artık enerji rezervleri açısından kendi kendimize yeterli veya baskın değiliz" diyor.

Joe Biden'ın Suudi Arabistan ve Venezuela'dan petrol talebiyle ilgili haberlere de değinen Trump, "Petrol için Suudi Arabistan ve Venezuela'ya yalvaran bir ülke haline geldik'' dedi.

Trump, Florida eyaletindeki malikanesinin son FBI aramasından da bahsederek, '' Artık özgür ve adil basına sahip olmayan bir ülkeyiz; Aldığınız tek şey yalan haberdir." dedi.

Bu arada ABD federal ajanlarının eski Başkan Donald Trump'ın Florida'daki evine yaptıkları baskında nükleer silah belgeleri aradıkları ileri sürüldü.

Washington Post'ta yer alan haberde, bu tür belgelerin Trump'ın Palm Beach'teki rezidansı Mar-a-Lago'da bulunup bulunmadığının net olmadığı kaydedildi. 

Trump'ın bu gelişmeleri 'siyasi intikam' olarak tanımlamasının ardından FBI'ın Mar-a-Lago'yu aramasına izin veren emri kamuoyuna açıklamasını istedi.

Bu talep sayesinde FBI'ın bu benzeri görülmemiş araştırmada ne aradığı hakkında yakında daha fazla bilgi edinilebileceği anlamına geliyor.

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # trump # enflasyon # avrupa # Venezuela # batı # petrol # son