Lisa kimdir? K-pop grubu Blackpink üyesi Lisa kaç yaşında?

K-pop'un ünlü gruplarından Blackpink'in üyesi Lisa sosyal medyada gündem oldu. Peki K-pop grubu Blackpink'in üyesi Lisa kimdir? Lisa kaç yaşında? Lisa neden sosyal medyada gündem oldu? İşte Lisa hakkında merak edilenler...

Lisa kimdir? K-pop grubu Blackpink üyesi Lisa kaç yaşında?

Ünlü K-pop gruplarından Blackpink'in üyesi Lisa, bir kez daha sosyal medyanın gündemine geldi. Lisa'nın gündem olmasının ardından insanlar Lisa hakkında bilgileri araştırmaya başladı. Peki K-pop'un başarılı gruplarından Blackpink'in üyesi Lisa kimdir? Lisa kaç yaşında? İşte Lisa hakkındaki detaylar...

LİSA KİMDİR? LİSA KAÇ YAŞINDA?

Lalisa Manobal, ya da bilinen sahne adıyla Lisa, 27 Mart 1997'de Tayland'da dünyaya gelmiştir. Taylandlı rapçi, şarkıcı ve dansçı, 2016 yılında YG Entertainment tarafından oluşturulan Güney Koreli kız grubu BLACKPINK'in ana dansçısı, lider rapçisi, alt vokalisti ve en genç üyesi olmuştur.

Lisa, solo çıkışını Eylül 2021'de single albümü Lalisa ile yaptı. Albüm, Güney Kore'de yayınlandığı hafta 736.000'den fazla kopya sattı ve onu bunu yapan ilk kadın sanatçı yaptı. Aynı adlı çıkış single'ının müzik videosu, yayınlanmasının ardından ilk 24 saat içinde YouTube'da 73,6 milyon kez izlendi ve bir solo sanatçı tarafından platformda ilk 24 saat içinde en çok izlenen müzik videosu oldu.

LİSA'NIN HAYATI

Lalisa Manobal, Pranpriya Manobal ismiyle 27 Mart 1997'de Buriram, Tayland'da doğdu. Çocukken ismi Lalisa olarak değiştirildi. Annesi Tay, üvey babası Marco Brüschweiler adında dünyaca ünlü İsviçreli bir şeftir. 3 yaşındayken babası vefat etti ve Bangkok'a taşındı.

Tayland'daki Praphamontree II okulunda eğitim aldı. Bu yıllarda BigBang ve 2NE1 gibi K-pop grupları sayesinde şarkı söylemeye ve dans etmeye olan ilgisi arttı. Annesi onun bu tutkusunu fark etti ve onu 4 yaşındayken dans kursuna gönderdi. Ortaokulda vokal eğitimi almaya başladı. Tayland'da yapılan bir şarkı yarışmasında yer aldı ve yarışmayı ikincilikle bitirdi. Bunun yanında birçok dans ve şarkı yarışmasına katılıp ödüller aldı aynı zamanda başarılarından dolayı dergi kapaklarına çıktı. Ardından, "We Zaa Cool" adlı bir dans ekibine katıldı. GOT7 grubundan BamBam ile bu ekipte tanışıp arkadaş oldular. Ayrıca, CLC üyesi Sorn ve (G)I-DLE üyesi Minnie ile çocukluk arkadaşıdır.

Lisa, YG'nin Tayland'da 2010 yılında yaptığı seçmelerde 4000 kişi arasından seçilen tek kişidir. 5 yıl 6 ay stajyerlik yapmıştır. 2016'da BLACKPINK grubunun Ana Dansçı'sı, Lider Rapçi'si ve Alt Vokalist'i olarak çıkışını gerçekleştirdi. YG Entertainment'de yer alan ilk yabancı stajyer ve idoldür.

Nonagon, Penshoppe, Moonshot markalarının yüzüdür. 2019 Ocak'ta lüks moda markası Céline tarafından ilham perisi seçildi. Mart 2019'da AIS Thailand ile sözleşme imzalayarak AIS'in temsilcisi haline geldi. Aynı yılın Mayıs ayında Samsung Galaxy S10'un Tayland promosyonları için seçildi. 2020'nin başlarında, Milano Moda Haftası'nda, Prada'nın etkinliğine katıldı. Mart ayından Mayıs ayına kadar iQiyi kanalında yayınlanan hayatta kalma programı Youth with You'nun 2. ve 3. sezonunda dans mentorü olarak yer aldı. Temmuz'da, Bvlgari'nin Kore elçisi oldu ve ardından Aralık’da Bvlgari Global Ambassador seçildi. Çin'de Zhenguoli, Downy, Brawl Stars ve telefon markası Vivo için marka sözcüsü seçildi. Lisa, Eylül'de Céline markasının, Ekim ayında ise Mac Cosmetics'in global elçisi olduğu açıklandı. 10 Eylül 2021 Tarihinde LALISA ve MONEY şarkılarıyla solo çıkışını gerçekleştirdi.

Lisa Manobal, 80,2 milyon takipçiyle, Instagram'da en çok takip edilen Taylandlı ünlü, K-Pop sanatçısı ve K-Pop hesabıdır. YouTube kanalı Lilifilm Official 10 milyon abone ile kadın K-Pop sanatçıları içinde en çok aboneye sahip bireysel kanaldır.

# çin # son dakika # eğitim # Güney Kore # müzik # tayland # ilk # eylül # youtube # çok # genç # rap # dans # Blackpink # k pop # k pop blackpink